Sada je: pet srp 18, 2025 9:06 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet sij 31, 2014 11:20 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
Citat:
Ovaj je od S80, nije S60. Razlikuje se onaj deo koji je na vratima, ali okvir ogledala bi trebao biti isti.

Vrh

PostPostano: pet sij 31, 2014 12:43 pm 
.
.

Vozi: Volvo S60 2.4T 200KS
A ova razlika "englez" - "europljanin" postoji li ili ne?
Ako postoji, je li ogledalo drugacije ili je motorić naopak ili kablovi?

Vrh

PostPostano: pet sij 31, 2014 12:51 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
Ogledalo drugačije sigurno i tu mu je u senzor za spoljašnju temperaturu, jer je to njihovo ustvari suvozačko. Okvir, mehanizam i motorić moraju biti isti.

Vrh

PostPostano: sri vel 26, 2014 11:52 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Imam ti taj retrovizor ako si zainteresiran sa motorićem preklapanja

Vrh

PostPostano: sri vel 26, 2014 2:03 pm 
.
.

Imam i ja vec kupljeni u Bjelorusiji. Ceka me da dodjem. Iduci tjedan sam u Minsku pa ga uzmem.
Ako ce nekome trebati moj zakrpani kojeg cu odnijeti kod plastičara da ga sredi, neka mi se javi. Bit ce full ispravan, jedino nece imati senzor temperature. Dakle, okvir, motoric i ogledalo, sve u kompletu.

Vrh

PostPostano: čet vel 27, 2014 1:06 am 

Vozi: S80 D5
Citat:
ja sam zainteresiran ako ima i svijetlo na njemu i paše na s80 2003

Vrh

PostPostano: čet vel 27, 2014 7:09 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Citat:
Citat:
ja sam zainteresiran ako ima i svijetlo na njemu i paše na s80 2003
Nema svijetlo ,2002 V70 nije imao svijetlo a mislim da paše na S80

Vrh

PostPostano: čet vel 27, 2014 4:58 pm 
.
.

Točno... Nema svjetlo...
Ma več ću ga ja utopiti negdje...
Kaze Veljko sa Zagorske da suvozačkih ima koliko hočeš, a vozački niti jedan.

Vrh

PostPostano: pet tra 11, 2014 11:57 pm 
.
.

Evo kako Nenad nije imao vremena, a i kopanje po mom retrovizoru mu je vjerojatno de placé, jer on ja majstor za veče probleme, zasukao sam rukave i bacio se sam na taj zadatak pa što bude. Kao sto sam več ranije napisao, iz Bjelorusije sam dovukao retrovizor made in UK.
Prvo sam triput izvrtio youtube video materijale, kako se to radi.
Onda sam skinio unutrašnju stranu vrata, skinio retrovizor, skinio mu plastični poklopac, skinio ogledalo i došao do konstrukcije s motorom.
Usporedio sam te dvije konstrukcije i kablove i dosao do slijedečih zapažanja.

Moja napuknuta konstrukcija ima više žica do glavnog konektora, od ove "engleske" varijante.
Za taj višak žica isprva sam mislio da je zbog senzora temperature. Medjutim nije.
Višak žica ide prema motoru. Kada sam skinio motoriće u to sam se bolje uvjerio.
Konektori na motorićima su različiti.
Mislio sam da ću imati problema zbog senzora temperature, međutim i "englez" ima senzor temperature na istom mjestu.
Oba imaju i kablove do grijača na ogledalu, jedino ti konektori za motor.

Sav u čudu, odlučio sam da uzmem "engleza" takvog kakav je i da vidim hoće li taj motorić sa manje kablova raditi na mom autu.
Svoj motorić nisam niti mogao prebaciti jer konektori ne odgovaraju.
Kada sam sve prebacio i pospajao, okrenem ključ i gle, vanjska temperatura se uredno očitava.
Pokušam manevrirati s motorićem, sve radi.

Sad se ja pitam kako je to moguće? Moj S60 je iz 2000.g, a "englez" je iz 2002.g.
Možda su u te dvije godine modernizirali motoriće da rade s manje kablova?

Sta je sa senzorom temperature? Kako to da ga i "englez" ima u istom retrovizoru?

Mozda bih trebao biti sretan što mi sve radi, a ne tu tjerati mak na konac, ali vrag mi neda mira...

Vrh

PostPostano: sub tra 12, 2014 3:58 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 D5
Bitno da radi i da nema engleski poruka na displaju. E sad meni u vidi izbacuje da mi je slab signal retrovizora morat cu pogledat edukacijske video priloge pa u rastavljanje inace retrivizor radi ali grijac ne radi :-(.

Vrh

PostPostano: sub tra 12, 2014 10:33 pm 
.
.

Nije mi dugo trebalo da utvrdim čemu služe one žice.
Naime, retrovizor radi i sve je super s njim, samo motorić koji sam s kučištem preselio od engleza ne sluša memorijske tipke.
Namjestim 3 pozicije za sjedenje: sportsku, gradsku i poluležeću za autocestu.
Kod prebacivanja pozicija lijevi retrovizor radi savrseno, a ovaj desni "engleski" se rotira prema gore.
Ocito mu fale ti kablovi da bi mu memorija funkcionirala. Ne vjerujem da on sam ima svoju memoriju, već vjerojatnije sluša preko tih kablova. Ajmo experti.

Ili prebaciti svoj motorić sa svim kablovima nazad u ovo kučište ili povući nove kablove za ovaj motorić? A kako su konektori različiti neću imati s čime da usporedim pa ću vjerojatno odraditi ovo prvo. Ima li netko shemu spajanja tih kablova za poslati.

Uh, opet problemi, a bas sam bio ponosan na sebe.

Vrh

PostPostano: ned tra 13, 2014 12:10 pm 

Imao isti problem nakon zamjene retrovizora..svaki puta prilikom otključavanja i otvaranja vrata retrovizori se rotiraju prema gore..u risu probali riješiti problem,ali je bilo moguće samo isključiti memoriju tako da se ne rotiraju

Vrh

PostPostano: pon tra 14, 2014 10:47 pm 
.
.

DA, Chris i meni se to dogadja. Ali samo kada daljinskim otključavam vrata. Ako manualno, ključem otključavam vrata, retrovizor se ne rotira. Interesantno.
Danas sam bio u Volex-u, firmi koja mi je spojena s mjestom gdje radim, a proizvode kablove.
Trazio sam da mi pomognu izbaciti pinove iz ovog zelenog konektora, kako bi ih onda opet upotrijebio kada ubacim svoj originalni motorić. Želja mi je da izbjegnem lemljenje.
Uglavnom, tamo je jedna radnicau Volexu ispucala sve svoje toolove za vadjenje pinova i niti jednim nije uspjela izvaditi pin.
Kaze da joj treba nacrt kako izgleda stopica i kako izgleda zakačka na konektoru.
Ima li negdje neka shema toga? Ajmo junaci.
To je onaj konektor koji se šteka na vrata. Je li netko ikada izvadio pin iz njega?

Vrh

PostPostano: sri tra 23, 2014 6:27 pm 
.
.

Riješio sam problem. Ako nisam doktorirao na temi vozačkog retrovizora, bar sam dao sve od sebe.

Oni zeleni konektori koji se štekaju u "jack" na vozačkim vratima, ispada da su jednokratni. Tko ne želi rezati kablove i lemiti, morao bi nabaviti isti takav konektor, nabaviti original stopice, odrezati kablove blizu zelenog konektora, stisnuti stopice na svaku odrezanu žicu i poštekati ih u odgovarajuci pin na novom zelenom konektoru. A kako to ne rade ni u ovlaštenom servisu, mislim da vam preostaje rezanje i lemljenje. Na kraju kad pogledaš, rezultat je isti.

Dakle motorici u retrovizoru ( i onaj sa komunikacijom prema memorijskim tipkama sjedala, i onaj bez) izgledaju sa prednje strane JEDNAKO! Sto je za nevjerovati, imaju i isti BROJ, Product Number, CODE, zovite to kako god želite. To je ovo 1452549 LH.

slika

Dakle, ako samo skineš ogledalo i samo pogledaš motorić s vanjske strane, nemožeš znati da li motorić ima memorijsku komunikaciju ili ne.
Za to ustanoviti moraš otšarafiti ova 3 šarafa koja drže motorić i pogledati zadnju stranu.

Zadnja strana motorića koji nema memorijsku komunikaciju izgleda ovako.

slika

A onoga koji ima, izgleda ovako

slika

Doduše, to je bočna strana, na zadnjoj nema ništa.

A i konektor na ovom motoriću sa memorijskom komunikacijom je drugačiji i izgleda ovako

slika

Dakle, ako imaš memoriju na sjedalima, moraš nabaviti retrovizore sa kablovima koji imaju ove 8 pinske konektore, te motorić koji odgovara tim konektorima.

Ja sam iz svog oštećenog retrovizora, izvukao ove kablove na način da sam ih presjekao i ponovo zalemio i izolirao sa adekvatnim bužirima, jer ovaj 8 pinski konektor nisam moga drugačije dobiti van ( ne prolazi kroz centralnu rupu na retrovizoru). Sve to na kraju lijepo izgleda (žao mi je što nisam poslikao) i što je najvažnije RADI.

Uputa za Chrisa850, skini ogledala na retrovizorima i pogledaj motoriće sa lijeve i desne strane. Vidjeti ćeš da nisu isti iako imaju ISTI broj na sebi. Ako želiš imati funkcionalnu memoriju, zamjeni neodgovarajući motorić i kablove u njemu.
To u praksi znači: kupi novi odgovarajući retrovizor.

Pozdrav,
Slijepimis, koji više nije slijep jer vidi sve u ispravnom retrovizoru :-)

Vrh

PostPostano: sub tra 26, 2014 8:17 pm 

Hvala na uputama :) ,a budući sam neki dan imao bliski susret sa drugim retrovizorom sada ću imati priliku se zabaviti sa slaganjem..kupio sam rabljeni koji nema 8 pinski konektor

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: