Sada je: uto srp 15, 2025 5:18 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 11 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned stu 22, 2015 9:49 pm 

Vozi: VOLVO S60 2,4i 125 kw
Ponosni sam vlasnik S60 2001 god.automatic vec 5 godina.Automobil ima plinsku instalaciju i nikad nisam imao nikakvih ozbiljnijih problema sa autom.U zadnje vrijeme , tačnije od prije 20-ak dana auto je pocelo da vergla 4-5 sekundi na svakom paljenju ako se auto ugasi i odstoji duze od pola sata sto za njega nije uobičajeno jer stvarno pali na zub vec 5 godina. Kada se javi kao da tesko upali a onda radi normalno. Vuce normalno , lijepo radi.Naravno bio sam kod nekih svojih majstora te smo probali sljedeće :
1.Dijagnostika nista ne pokazuje , znaci nikakve greske osim katalizatora sto je normalno za plin ;
2.Zamjenio sam svjecice ;
3.Uradio servis plina te se uvjerio da dizne od plina ne pustaju ;
4.Ocistio dizne od benzina tecnoscu za dizne te se na benzin vozao oko 500 km ;
5.Sa drugog motora skinuo i probao coolant sensor i sensor bregaste ;
6.Majstor je provjerio pritisak benzina i benzinske pumpe i to je OK ;
7.Prije desetak hiljada mjenjan je filter vazduha i ulje , to je vec za zamjenu ali ok to cu rijesiti .

Ima li iko ikakvih ideja sta bi jos moglo da bude bio bih Vam svima zahvalan ...

P.S.Nadam se da sam temu otvorio na dobrom mjestu a ako nisam molio bi admina da ju prebaci gdje treba , hvala...

Vrh

PostPostano: ned stu 22, 2015 10:13 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
Jesi probao dati kontakt pa ga oduzeti,i ponovo dati i onda paliti,jer onda upali odmah?

Poslano sa mog ST26i koristeći Tapatalk

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

PostPostano: ned stu 22, 2015 10:31 pm 

Nisam probao , probao sam da ga zaverglam 2 sekunde pa pustim , pa onda opet kao da mi malo lakse upali ili mi se cini.Nisam probao skroz da vadim kljuc pa da onda pokusam...

Vrh

PostPostano: pon stu 23, 2015 7:53 am 

Probao sam jutros dati kontakt pa izvaditi ključ pa ponovo da ga probam startati ali nista , sve je isto ...opet vergla 4-5 sekundi i kada kao da ce upaliti tesko upali ali upali i onda radi normalno.Napominjem kada upali i kada ga ugasim nakon ponovnog palenja pali na zub dok ne odstoji 20-ak minuta onda opet isto vergla . Posle 20-ak minuta upali odmah na zub ali se ugasi i onda opet verglanje...

Vrh

PostPostano: pon stu 23, 2015 8:55 am 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Kako si se uvjerio da dizne od plina ne puštaju?Aj probaj zatvoriti bocu od plina preko noći pa onda probaj.Imaš baš simptome problema s plinom

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: pon stu 23, 2015 9:16 am 

Bio sam na servisu za plin , jednom sam imao problem sa injektorom jednim te sam to otkrio na nacin da sam sa injektora skinuo crijevo i stavio u casu sa vodom te je isti pustao mjehurice. U ovom slucaju sam probao isto ali nisam vidio da pusta negdje i da pravi mjehurice bilo koji injektor. Bocu sam drzao praznu par dana dok sam vozio na benzin isto mi se desavalo. Ali evo probat cu opet da pogledam , zavrnut cu pa cu probati . Hvala na ponudjenom rjesenju moje zagonetke...

Vrh

PostPostano: pon stu 23, 2015 9:21 pm 
Veteran
Veteran

kakav je akumulator?

Vrh

PostPostano: pon stu 23, 2015 10:23 pm 

Akumulator je kupljen prosle godine , nisam imao nikakvih problema sto se njega tice . Vcrs sam zavrnuo bocu sa plinom i vozao auto na benzin , vidjet cu sta ce ujutro biti...

Vrh

PostPostano: uto stu 24, 2015 8:49 am 

Problem riješen :dance: , ipak je problem sa plinom. Naime cijevčica sto ide za neki vakum do usisne grane je propustala plin i obogaćivala smjesu te je auto teško palio kad odstoji jer bi "presaugao" , narucio sam dijelove za reparaciju membrana jer je vjerovatno jedna oslabila pa pusta plin . Malo sam guglao na nekim forumima za plin te sam nasao da plin moze doći i na drugi način u motor osim preko injektora. hvala svima na pomoći

Vrh

PostPostano: uto stu 24, 2015 12:20 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
To je to

Poslano sa mog ST26i koristeći Tapatalk

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

PostPostano: ned pro 20, 2015 10:07 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V90 1997. opet i još uvijek
Citat:
Problem riješen :dance: , ipak je problem sa plinom. Naime cijevčica sto ide za neki vakum do usisne grane je propustala plin i obogaćivala smjesu te je auto teško palio kad odstoji jer bi "presaugao" , narucio sam dijelove za reparaciju membrana jer je vjerovatno jedna oslabila pa pusta plin . Malo sam guglao na nekim forumima za plin te sam nasao da plin moze doći i na drugi način u motor osim preko injektora. hvala svima na pomoći
Ovo bi bilo super ako bi bilo rješenje za mog crnog đeka..iste simptome ima..kad je vruć pali ko bomba, kad je hladan vergla po 5-10 sekundi..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 11 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Lucas i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: