Sada je: ned srp 06, 2025 6:29 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon ruj 30, 2013 10:14 am 

Vozi: Volvo S60 D5
Pozdrav svima...
Prije tjedan dana sam uzeo volvača i za sada sam super zadovoljan.Jedino me malo brinu gume koje su na njemu.Trenutno su zimske Michellin dimenzija 225/45r17 i prilikom punog skretanja ulijevo guma zagrebe po unutrašnjosti blatobrana.E sad kaj to znači ?Da li je guma prevelikih dimenzija ili? Slican problem sam imao na Chrysleru isto sa zimskom gumom ali samo kada se nakupilo snijega pa je znalo zastrugat.... U novoj prometnoj su navedene dvije dimenzije guma.Trenutna 225/45R17 i 215/55r16.Dali su ove R17 dolazile kao dodatna oprema uz nadoplatu prilikom kupovine auta s obzirom da su u prometnoj navedene dvije dimenzije guma.

Vrh

PostPostano: pon ruj 30, 2013 12:42 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Sagni se ispod auta i na vilici s prednje strane češ vidjeti gumeni odbojnik(ako je cijeli i nije otpala guma s njega)pričvrščen s dva vijka.Skini ga i ispod njega na vijke stavi podložne pločice več prema tomu koliko je dovoljno da kotač ne struže

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: pon ruj 30, 2013 1:18 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 2.4/125
@Nostromo, i kod mene je isto, imam i ja istu dimenziju, ali i sa originalnom 16-colnom dimenzijom, kad se smota skroz ulijevo, zastruže. Tu se ne radi o gumi, nego o graničniku, mislim da se nemaš zbog čega brinuti. Tako su mi barem rekli, a ako nisam u pravu, neka me netko ispravi.

Vrh

PostPostano: pon ruj 30, 2013 5:11 pm 

Vozi: Volvo S60 D5
Puno hvala na odgovoru!Bum pogledao ispod kak veli Nenad pa da probam sredit jer užasno živcira prilikom jakog skretanja....

Vrh

PostPostano: pon ruj 30, 2013 6:17 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 2.0T i V 70 D5
Postoji i mogući problem kod naglog kočenja i motanja(čitaj izbjegavanja)da ti zabaci zadnji kraj,pogotovo kad su zimske gume na kotačima...

Vrh

PostPostano: pet tra 22, 2016 8:12 pm 
..
..

Vozi: s60 d5
Iako cupam temu tri godine staru, sta mislite da li bi distanceri rijesili struganje gume kao i povecali zakretanje tockova? Mislim o distancerima od nekih mozda 2cm... I koliko je to uopste pametno?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: