Sada je: sub srp 19, 2025 9:32 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 138 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 ... 10 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet srp 12, 2007 9:31 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 740 GL ,1989......S90 3.0 24v
Citat:
Ups, samo sam probao :wink: , od Samobora do Bregane. Inače sam nježan :oops: . Čak kad smo se vraćali sa gacke, frend me optužio da premalo koristim turbinu :)
Što jest jest , pa zar nisi vidio da te i kocka uspjevala pratit i to bez turba :!:
E sad sam si dal mislit . Da se nismo mi malo preveć nateravali pa ubili boga u Volvekima među onim planinama :?: .

Volvo for Life

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet srp 13, 2007 12:09 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Citat:
Citat:
Ups, samo sam probao :wink: , od Samobora do Bregane. Inače sam nježan :oops: . Čak kad smo se vraćali sa gacke, frend me optužio da premalo koristim turbinu :)
Što jest jest , pa zar nisi vidio da te i kocka uspjevala pratit i to bez turba :!:
E sad sam si dal mislit . Da se nismo mi malo preveć nateravali pa ubili boga u Volvekima među onim planinama :?: .
Nije da se nismo vozili na povratku :wink: . Tako je i frend komentirao : kocka te ne pušta, malo koristiš turbo! Mislim da sam ti zaboravio to spomenuti, možda je trom na startu, ali se s njim da lijepo voziti na otvorenoj cesti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet srp 13, 2007 12:45 am 
Veteran
Veteran

Evo i današnja epizoda sapunice (6.dan) o Rudolfovuj havariji :wink:
Da ne duljim, uglavnom sam se lagano posvadio :twisted: sa majstorom, uzeo svoj auto :evil: i frend mi je angažirao navodno naj boljeg mehaničara u njegovoj firmi :roll: :D . On nosi glavu na obradu kod nekog u Remetinec (imam ime u mobitelu, ali sam sad ljenjivac 8) pa mi se neda ići po njega), kompletno uređenje 600-700 kn :) . Vjerovatno će ga sutra raskopati, u subotu glava, i dalje se nadati da nije nešto i ispod :shock: glave. Čak se dvoumim da bez obzira napravim laganu generalku, da sam miran. Opet, s druge strane gume :evil: , auspuh :wink: ,more :lol: , godišnji :D , završava mi se bauštela sa puno prekovremenih sati :D :( i sve to skupa nekako ne mogu zbrojit :?: :shock: :roll: . Vidjet ćemo. :wink:
još jednom hvala Zlayi za raspitivanje :wink: :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet srp 13, 2007 6:58 am 
Veteran
Veteran

Odmah sam ti ja rekao da tog majstora riješiš, za svoje pare možeš ić kud hoćeš, ajd drago mi je da si počeo riješavat stvari pa laganini na zaluženi godišnji :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet srp 13, 2007 9:16 am 
.
.

Iggy sretno, moja havarija se isto bliži valjda kraju, vrijeme ističe do polaska a auto ipak treba i isprobati malo, no na kraju ćemo svi u isti dan zaploviti svojim lađama hehe, držim fige da sve bude ok!! Pozdrav!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet srp 13, 2007 2:33 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
već kad si ga rastavio promjeni leteće i karike ,mislim da te neće koštati previše ..PS ako napraviš polugeneralku obavezno razradi motor sa nekim jeftinim MINERALNIM uljem :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub srp 14, 2007 11:12 am 
Veteran
Veteran

Evo, danas mi je majstor javio da su neki ventili izgorili, kaže da jednog fali trećina, a ostale će ispitati "glavopopravljač". To je neki Blažičević, u Remetincu ili tamo negdje. Javit će mi što mi još točno treba, jel samo dihtunzi ili još nešto. Mijenjat ću još i remen i prateće stvari.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub srp 14, 2007 12:51 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S80
Ja se nadam da su ti majstori OK i da ne rade od ku*ca.

A kaj da ti velim, cijelo vrijeme pratim zbivanja oko tvoje makine i čekam rasplet ili bar precizniju dijagnozu.

Sretno

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub srp 14, 2007 12:59 pm 
.
.

Blažičević je kao dobar, kod njega je i ovaj moj frend furao glavu i ventile na ravnanje, moja preporuka jer je napravio dobro posao bez fušarenja i puno filozofije. Račun još nisam dobio pa ne znam koliko bude bilo. Uglavnom, mislim da si dobrog odabrao :)

Uglavnom iggy sretno, evo moja horror priča je završila happy endom i sigurno će i tvoja!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub srp 14, 2007 2:06 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Ajde Igyy dojdi i ti danas na meet pa makar uzmo sam rogove......Ma šalim se al ipak dojdi ako moreš :lol:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub srp 14, 2007 2:06 pm 
Veteran
Veteran

Yeeeeaaaah, još malo pa gotovo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned srp 15, 2007 12:53 pm 
Veteran
Veteran

iggy provjeri wastegate,sigurno šteka jer ti je zbog njega izgorio ventil zato što turbo previše tlaka gura u cilindre što uzrokuje veliku ispušnu temperaturu a omjer zraka i goriva je postavljen da radi sigurno na 0,6 bara tlaka što je serija za tvoj auto a ti imaš zbog neispravnog WG-eja vjerovatno preko 1+bara.. :!:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned srp 15, 2007 3:55 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
iggy provjeri wastegate,sigurno šteka jer ti je zbog njega izgorio ventil zato što turbo previše tlaka gura u cilindre što uzrokuje veliku ispušnu temperaturu a omjer zraka i goriva je postavljen da radi sigurno na 0,6 bara tlaka što je serija za tvoj auto a ti imaš zbog neispravnog WG-eja vjerovatno preko 1+bara.. :!:
Hej Gonzo, ajmo malo na hrvatskom :roll: , a šta je to wastegate, gdje se nalazi, kako izgleda i kako se provjerava? :wink: :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned srp 15, 2007 4:37 pm 
Veteran
Veteran

Evo našao sam u T-code-ovom postu šta je to wastegate, sad mi je malo jasnije. Nalazi se na negdje turbini, zar ne? Ipak nisam skužio kako to izgleda i kako se provjerava, jel se mijenja, popravlja, jel to u domeni električara ili mehaničara?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned srp 15, 2007 5:03 pm 
Veteran
Veteran

wg ti je jedan hepek koji omogućava turbini da drži zadani tlak od 0.6 bara na tvome autu.
ako wg zašteka tj ne otvara turbina će puniti puno više od zadanog serijskog tlaka i smjesa goriva i zraka postaje siromašna te plinovi postaju prevrući i događaju se takve stvari kao tebi a nekima u exstremnijim slučajevima skure se klipovi ili se dogodi da smjesa sama od sebe detonira i svine klipnjače koje mogu čak i blok motora probit :cry:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 138 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 ... 10 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: