Neodgovorene teme | Aktivne teme
Pravila foruma
OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )
Autor/ica |
Poruka |
Volvo S 80
|
PostPostano: sub svi 21, 2011 9:35 pm |
|
Offline |
 |
Vozi: VolvoS802.4,Megan1.4
|
Lijep pozdrav svima!!
Imam jedan problem sa alarmom, a to je da kada se vozilo zaključa sa daljinskim nakon par minuta a nekad i sati upali se alarm sam od sebe to jest svirena i sva 4 žmigavca, vozilo je na parkingu nikoga nema u njemu ni oko njega.
Auto je kupljeno u 10 mjesecu prošle godine te je se problem javio nakon 2 mjesca.
Vozilo je bilo udarano sa prednje lijeve strane to jest vozačeve ali ne puno odnosno lim se nije savio ali je puko smo žmigavac koji je i zamjenjen.
Osigurač od svirene sam isčupo ali kada se auto zaključa sa daljinskim alarm se ponovo pali nakon nekog vremena naravno svirena se ne čuje ali zato rade žmigavci te tako troše akumulator.
Zanima me kako isključiti alarm jer mi nije potreban, tako da mi ostane samo mogućnost centralnog zaključavanja te dali je moguće isključiti alarm jer nema nikakve tipke na ins.ploči osim tipke za osjetljivost senzora???
Živim u Dubrovniku i nemam u blizini ovlaštenog servisa koji bi mogao popraviti vozilo.
Zahvaljujem :D :D :D
|
|
Vrh |
|
 |
dpodolski
|
PostPostano: ned svi 22, 2011 10:04 pm |
|
Offline |
Veteran |
 |
 |
Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
|
Pozdrav!
Kako i ja vučem korijene iz Dubrovnika možda ti mogu dati mali savjet.
Par kolega s foruma je imalo sličnih problema sa sirenom alarma a u većini slučajeva je bilo curenje baterije koja se nalazi u kučištu same sirene te se elektrolit iz baterije prolije po pločici i počne spajati vodove a sirena divlja.
Pošto još uvijek radi znači da ima nade da se čišćenjem pločice i zamjenom baterije svede sve u najbolje stanje bez većih troškova . Sirenu možeš skinuti s konektora i otvoriti da pregledaš a na putnom kompu u autu budeš imao upozorenje o kvaru alarma ali bi sve trebalo raditi bez problema.
Ako se ne kužiš u elektroniku ima jedan servis elektronike u luci Gruž mislim da je Nikole Tesle 10 ili 12 nisam siguran al nisam bio već dvije godine pa kad se voziš pogledaj .
A pregledaj postove pod rubrikama S60/V70 ima dosta toga sa slikama pa usporedi jel tvoja sirena takva.
Pozz
_________________ V40 1.9TD 90 HP 2005.-2009
S60 2.4D 170 HP 2009.-danas
XC90 2.4D 185 HP 2016-
|
|
Vrh |
|
 |
Volvo S 80
|
PostPostano: ned svi 22, 2011 10:45 pm |
|
Offline |
 |
Vozi: VolvoS802.4,Megan1.4
|
Hvala na vašem odgovoru, prvo što sam čitao na drugim forumima je bilo vezano za sirenu i curenju baterije ali kako nemam baš puno vremena a ni prostora za rasklapanje vozila pa i same sirene jednostavno sada vozilo zaključavam ručno to jest obiđem oko vozila i na svim vratima pritisnem pipke za zaključavanje te se tako alarm neaktivira i neradi.Što se tiče radionica privatnih jednostavno svaki majistor govori svoje to jest trebalo bi svaku bravu provjerit dali je zahrđala svaki senzor ali nitko se neželi upustiti u to jer ima puno posla oko toga i puno vremena oduzima njima pa se nežele u to upustiti pa sam odustao od njih.Prvo što ću učiniti jest očistiti brave od nećistoća jer sam čuo da i mala kapljica vlage može prespojiti signal i tako sirena i alarm se pali, ali to ću ostaviti kad budem imao vremena što se tiče sirene neusudim se sam ni skidati pa ču vjerovatno poć u neki servis i probati da je oni skinu i rasklope pa da vidimo u čemu je problem pa ako bude sirena kaput naručićemo drugu.
Neznam dali mi možeš reći dali postoji način na koji mogu isključiti alarm osigurač sam od sirene izvadio a dali postoji relej za sva 4 žmigavca valjda postoji ali neznam koji je i dali ako se izvadi prestaju raditi sva 4 žmigavca,jer to bi učinio i onda i ako bude sirena se palila nečuje se a ni sva 4 žmigavca se neće vidjeti to jest ništa neće štetiti akumulatoru???
Dali snaš gdje se u vozilu nalazi glavna centrala za alarm ako znaš i imaš neku shemu bilo bi super?
Htjeo bih napraviti samo da ima centralno zaključavanje pa ako znaš kako onda pomozi???
Eto toliko i hvala!!!
|
|
Vrh |
|
 |
miro06
|
PostPostano: pon svi 23, 2011 8:36 am |
|
Offline |
Veteran |
 |
 |
|
imas li volje da se zaletis u mostar kod ovlastenog servisera? dam ti broj pa se najavi i nek ti oni skinu centralu alarma.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|