Sada je: čet srp 17, 2025 8:12 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto lip 07, 2011 11:53 pm 

Vozi: v70 2006
Volvo v70 ekstra očuvan s promjenjenom glavom motora i turbinom i još štošta stvari prilikom opoziva od strane volva. prešao 270000 km. imam problem s automatskim mjenjačem, naime kada mijenja iz manjeg stupnja prijenosa u veći nešto veoma snažno udari gotovo kao da me je netko straga udario. Neznam što da radim, nikad nisam prije vozio automatik a prijatelji mi kažu da se na tako mladom autu ne bi trebalo osjetit kad mijenja stupanj prijenosa a na mom se osjeti i kad ne udari. Zbunjuje me i to što nekad tako super radi a nekad udari pri svakom prebacivanju stupnja prijenosa. Sada stupnjeve mjenjam ručno i uglavnom radi uredu ali udarac se pojavi i kad prebacim u rikverc. Molim pomoć.

Vrh

PostPostano: sri lip 08, 2011 12:17 am 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Ovako na prvu imaš problema s uljem u mjenjaču.Jel ikad mjenjano :?:
Ako ga idete mijenjati pazite koje stavljate(orginal volvo ima malko problema 8-) Treba ti ulje specifikacije:Toyota type IV.
I ulje u automatskom mjenjaču se ne mijenja da ga ispustiš na vijak i natočiš novo.Več se vrši tkz.flashanje ispiranje ulja.Bilo je o tome več ovdje govora.
Al malo pričekaj da se javi još koja pametna glava :D

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: sri lip 08, 2011 9:18 am 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Sam bi dodal da je i meni znao cuknuti, ne jako ali se osjetilo, iako sam mijenjao ulje ali od kada mi je Nenad promijenio kompletan prednji ovjes, ne cuka vise uopce. Valjda je i taj luft u svim tim polugama, kuglama, selenima i td. naprijed kaj je trebalo mijenjati pridonosio tom trzaju.

Vrh

PostPostano: sri lip 08, 2011 10:37 am 
..
..

Vozi: s60 2.4D
hmmm,probaj za početak provjerit da li ima dovoljno ulja u mjenjaču..
mene je moj malo nasekiro prije nekoliko dana jer je počeo lagano "bubat" nekon naglijeg kočenja i ponovnog dodavanja gasa..
a onda u garaži primjetih masnu flekicu koja tamo prije nije bila. Ja se malo pdvučem pod auto i vidim da je zaštitna plastika ispod motora poprilično masna.
nakon skidanja iste vidim da je lajtung koji ulazi u mjenjač (povrat iz hladnjaka u mjenjač) isto sav fufljav i naravno snimim gumicu koja je popucala.
rastavim,uzmem gumicu i prošetam nekih 75 metara :mrgreen: do susjeda koji btw ima mehaničarsku radionu i pokažem problem gumicu,kopa on po nekom koferčiću i veli,aha...imam....koštala me,ništa :D
sastavio,dolio nekih 6 dcl ulja koje sam ostavio u rezervi još od kad sam mjenjao ulje u mjenjaču (negdje sam piskarao o tome) i sad sve opet fercera sasvim normalno kao i prije :dance: istina da ga još uvijek malo fali ali čekam iduči tjedan kad ću morat u zg neš obavljat pa si još skoknem po litru ulja...

a ako ipak imaš dovoljno ulja možda bi pomogla izmjena,ako nisi nikad mjenjao......iskreno se nadam da te ne muče neki puno veći problemi...

Vrh

PostPostano: pet lip 10, 2011 8:48 am 

Vozi: Volvo C70 T5, V50 D5
Na žalost i ja imam takvih problema i promjena ulja mi nije pomogla (zna Nenad), do ovjesa nije jer je ovjes dobar, raspitivao sam se na dosta mjesta, u Volvu su mi rekli da nisam prvi slučaj što sigurno nisam, i rekli su da je problem najvjerojatnije u hidraulici mjenjača (hidraulička jedinica 16 000 kuna!!!), i nisu baš sigurni da je to rješenje, oni preporučuju novi mjenjač (30 000 kuna!!!). S obzirom da sam našao servis koji popravlja automatske getribe, još ću ići tamo na test getribe da vidim šta će oni reć i koliko novaca za popravak, jer ne vjerujem da ako je hidraulika otišla i kupiš novu jedinicu da nije sigurno da će radit (kako kažu u Volvu 16 000 kuna), a vjerujem da generalka na getribi ne košta 16 000 kuna, što ćemo vidjeti kada odem na dijagnostiku kvara.

Vrh

PostPostano: pet lip 10, 2011 9:00 am 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Citat:
Na žalost i ja imam takvih problema i promjena ulja mi nije pomogla (zna Nenad), do ovjesa nije jer je ovjes dobar, raspitivao sam se na dosta mjesta, u Volvu su mi rekli da nisam prvi slučaj što sigurno nisam, i rekli su da je problem najvjerojatnije u hidraulici mjenjača (hidraulička jedinica 16 000 kuna!!!), i nisu baš sigurni da je to rješenje, oni preporučuju novi mjenjač (30 000 kuna!!!). S obzirom da sam našao servis koji popravlja automatske getribe, još ću ići tamo na test getribe da vidim šta će oni reć i koliko novaca za popravak, jer ne vjerujem da ako je hidraulika otišla i kupiš novu jedinicu da nije sigurno da će radit (kako kažu u Volvu 16 000 kuna), a vjerujem da generalka na getribi ne košta 16 000 kuna, što ćemo vidjeti kada odem na dijagnostiku kvara.
Potrazi tu na forumu temu vezanu za mjenjac i naci ces ime osobe koja je tata-mata za te mjenjace i koji ih popravlja. Clan Gonzo zna sve detalje :hand:

Vrh

PostPostano: sub lip 11, 2011 9:03 am 

Vozi: v70 2006
hvala puno za savjete i preporuke, sad mi je lakše kad znam da nisam jedini s ovim problemom, molim vas jos za jednu stvar, ako mi netko može dati adresu i broj telefona osobe koja popravlja automatske getribe što je tomislav spominjao. unaprijed hvala

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: