e ovako. Kupio sam navedeni auto prije 10tak dana.Auto je od prvog vlasnika,2000g,model 2001 (b4164s2) 109ks,mislim da je jedino sto auto nema tempomat (original xenon,koza,auto klima,hcu605 radio, alarm sa senzorom pokreta,t4 ovjes...). Kupio sam ga jer mi se taj auto oduvijek svidao iako mi u biti ne treba jer imam 2 dobra skoro pa nova auta. jednostavno ga nisam moga odbit jer je to volvo,meni pojam za nenapadan automobil,bezvremenskog dizajna te dobre kvalitete. Posto je to automobil od mog dobrog prijatelja,zanam sve sto se dogadalo s njim. Uglavnom auto ima 240tkm,redovno su mjenjani ulje,filteri,remeni,ali je i zesce vozen,nije bas da ga je pazio i mazio. auto ima dosta nedostataka i znajuci to odlucio sam ga kupit. kad sam ga preuzeo odvezo sam ga na prgled kod mehanicara u samobor da mi napravi dojagnostiku,izmjeri kompresiju, promjeni filtere i ulje... rezultati su sljedeci:
1. ono sto pod hitno treba napravit su zadnje kocnice (novi diskovi, plocice te reparacija kocionih celjusti). To cu rijesiti iduci tjedan.
2. kompresija je losa,tko kazu. Tlakovi su ujednaceni ali bi trebali bit izmedu 13-15bara,a meni su izmedu 9,2-9,8. Auto za sad pali predobro,po ovoj hladnoci je palio da nije mogao bolje,nis ne dimi i ne trosi ulje,nicim ne odaje da je kompresija tako losa. inace je u njega islo ulje 10w40,a sada je 5w30 jer tako pise u manualu,doduse americkom. Na 223tkm je mijenjan remen pa me sad zanima da li je moguce da remen nije dobro stavljen odnosno da nije dobro pogodena faza.
3. moram promijeniti lambda sondu i da li postoji zamjenska,al mora bas pasati za taj auto,bitan je voltaza il tako nes? (svijetli zuta zaruljica motora iako mi je bivsi vlasnik reko da nije lambda nego senzor protoka zraka jer je mijenjao lambdu i stavio bosch sa kojom auto lose radio)
4. otiso je senzor rpm i tako...neke sitnice
4. negdje pusta zrak ili na grani il kod katalizatora
u biti zanima me gdje vi servisirate svoje automobile i koga mi mozete preporuciti da vidim sta se i ako se moze uciniti glede kompresije,a da to nije keramika i generalka. ako je za generaltku tko to najbolje radi i sa najkvalitetnijim djelovima? moze odgovori na pp ako je zabranjeno reklamiranje. Hvala
|