Sada je: pet srp 18, 2025 12:16 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 5 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet tra 05, 2012 2:15 pm 

Vozi: volvo S80 D
pozdrav ekipi i forumashima vkh-a, kupih prije par mjeseci S osamdesetku iz 1999 nakon neuspjelih pokusaja da nadjem ocuvanog dizela iz 2002-3, i sve izgledalo divno-sjajno u startu.. super ocuvana izvana i iznutra takodjer, pogotovo za tu kilometrazhu, kilometrazha po procjeni je 300 000km na satu skromnih 170 bilo, mislim da nije imala sudara, doduse vidio poslije na sofersajbi crni marker da je iz 2007, dakle staklo mijenjano ostalo mogu gatat iz kave ;)

ali ubrzo poceli kvarovi, da odmah kazhem kako je netko na forumu jos davno cini mi se rekao 'ne zna svaki majstor popraviti shvedske volove', imam tu jednog pulskog stvarnog dobrog mehanicara, dosada na svakom autu bi sve rjesio kvalitetno i krpao za zbilje manje novce nego drugi itd itd no sada je druga prica :) treci put ide auto radi iste stvari na popravak, novci lete stanje se ne mijenja! prvo se crijevo servo tekuxine otkacilo jer letva istrosena (dijagnoza), trebalo reparirati letvu volana, napravio/naplatio, problem se javio opet, dakle servo nije radio uopce trebalo je motat volan gore nego na yugichu, poslije popravka radilo kratko onda pocelo isto sranje opet al ovaj put samo dok auto se krece vrlo polako - parking zona i slicne radnje tj onda kada servo napotrebniji :)
i cuje se neki zvuk puhanja/disanja iz volana kod spore voznje i parkiranja i tad obicno pocne kenjkat servach, pregladavali su i pumpu serva i rekli da je okej, reparirali letvu rekli da je okej, uzeli za to i jos neke popravke sitne (prekidach rikverca..) ukupno 4500kn, ajde oshle pare jbg al stvar nije rješena to me muci!

molio bih za neki savjet, usput i savjet/preporuku za nekog dobrog servisera i diagnosis--ne pula nego zagreb ili karlovac jer samo tamo sljedecih tjedana, jer jos neke stvari me muce, elektrika recimo, odjednom pocele masovno krepavat zarulje, vanjska svjetla otraga mozda dotrajala okej, ali i u kabini dosta krepalo, na instrument tabli mozda radi jedna, bogami nezgodno za cajger i brzinu, da napomenem jos i to da je baterija nova stavljena, stara oshla(jos 1k kn bum), bosch 95ah, a zanimljivo da zadnji put kod mehanicara kljuc je bio u bravi, drugi dan baterija totalno prazna bila, jel to normalno, cini mi se da ne, uglavnom mozda nesto sa strujom ne stima isto, ne znam, suvozacku bravu kljuc/daljinski ne dize ni ne zakljucava, e da jel drugima isto klima zna dahtat kad se upali? onako nekko ronilacko disanje se zna cuti smijesno, kada je tisina u kabini opazim i to, tako da i klimmu mozda treba malo pogledati..., prvi volvo pojma nemam :)

ostalo na autu radi ispravno, ponasanje u voznji i slicno, povuče dobro zbilja... potrosnja varira od 5.5 do 8.5l/100km, 8.5 cisti grad, vjerojatno bi moglo i manje, al koji sve detalji utjecu ne znam tocno osim stila voznje ofkors!

stavit cu i slike auta, nesto lijen za komp bijah zadnje vrijeme, oprostite na opsirnosti ali morao sve pojasniti jbg, pozdrav

Vrh

PostPostano: čet tra 05, 2012 2:53 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: S80 ph2 D5 AWD
za potrošnju u gradu ti na ja tom motoru pravilo reparirat dizne svakih 100.000-150.000 km što ti dođe 2.000 kn u zagrebu kod Baloga a brzo se povrati kroz potrošnju i auto bolje ide

Vrh

PostPostano: pet tra 06, 2012 11:45 am 

Ja takodjer imam S80 TDI, samo godinu mladji. Takodjer je bilo problema sa servom, cudne zvukove je pumpa proizvodila prilikom skretanja ulijevo, te prilikom paljenja se cuo zvuk nekog puhanja (ne znam bolje objasniti taj zvuk). Tako da sam dao reparirati pumpu, to je uradjeno prije 3 godine, od tad samo redovno sipam ulje u pumpu i nikakvih problema nema. Reparaciju mi je radio jedan specijalista za mjenjace i upravljacki sustav u Sarajevu, sto pretpostavljam tebi i nije bas najbolje rjesenje zbog daljine, ali sigurno ima i na podrucju Zagreba neko da moze rijesiti taj problem, neko ce vec javiti ;) .

Vrh

PostPostano: sub tra 07, 2012 9:57 am 

Vozi: volvo s80 2,5tdi
Bok!

Vec skoro 3 godine vozim volvo s80 2,5 tdi iz 2000 godine. Osim letve volana nisam imamo nekih vecih problema. trenutno ima 425000km originalnih.motor je za sad odlican, lepo se ponasa, ne dimi, turbina je odlicna, mali potrošač.
Veliki je problem kod nas popraviti, repararirati letvu volana. Prvi put kad sam je reprirao, to sam radio jer je curila. Majstor je samo promenio vanjske semenige i gumice, a naplatio mi je ko da je skroz reparirao. posle par meseci ponovo je pocela curiti ali ni servo vise nije radio i to samo u desno.
Pre par meseci sam ponovo reparirao letvu vlolana ali sam kupio sam još jednu letvu oštećenu letvu volana koja je bila na slupanom Voluvu i od dve je napraio jednu dobru. s tim da mi je promenio sve semenige i gumice a pravio je posebne karike koje idu na klip u letvi i na glavi letve. U biti te karike na glavi letve su najvažnije. Majstor je sve to radio u mom prisustvu tako da nema lazi ni prevare za razliku od vecine ostalih gde te teraju iz radone pa ti skrabudze i zeznu stvar. Navedeno mi je radio majstor Ivica koji se samo bavi popravkom letvi volana i servo pumpi u Zagrebu Dubrava 099/4123-121 Ivica.
Sto se tice motra svaki majstor koji zna popraviti WV vozila moze popravljati i Volvo s80 2,5tdi, motor nije komplikovan, zezut je komp od auta jer ga retko koji majstor moze otvoriti, a puno stvari se moze videti u komp.dijagnostici. U Rjeci Hren na Drenovi to moze napraviti.
Vec sam se dosta raspisao, ali nasi mi ljudi nisu jasni. Ocekuj da nadju auto do 10 do 15 godina do 200000km za male pare u klasi volva s80 ili v70 i to dizel. Svi dobro znamo da se i nisu prodavali novi u HR, nego su se uvozili posle 7 godina iz vana, pa tad su ti auti imali debelo iznad 200000km. svi zanmo koliko je kostao nov s80 i svi koji su ga kupili su ga i tekako vozili...Nemoj te se zavaravati svi slicni auti u toj klasi imaju debelo iznad 350000km.

Vrh

PostPostano: pon svi 21, 2012 1:40 pm 

Vozi: volvo S80 D
hvala puno svima na postovima i pomoci, na kraju ipak rjesio sve kod mojeg pulskog mehanicara, nije bila stvar u pumpi serva vec u letvi volana(da je bila tocna procjena u startu bih ustedio nemalu svotu kuna), uglavnom nije vrijedila reparacija letve, trebalo ipak staviti >novu letvu< sto je i ucinjeno i od tada radi perfektno nikakvih problema poslije nije bilo, jbg auto ima 12g usao u 13tu godinu kilometara min. 300 tako da nije ni cudno sto trebalo zamjeniti letvu a ne krpati :)

u medjuvremenu bio u Zagrebu, pa svratio kratki pregledu do 'Nilssona' (volvo servis, zg-tresnjevka), i moram stvarno pohvalite radionu i decke tamo(dolazim i drugi put:), rade kvalitetno nisu skupi (sredili zadnje mostove lezajeve, klimu punjenje itd) i dobra atmosfera 'ko doma u dnevnom boravku', samo sto je nasred sobe uparkirani jedan V50 ...ugodan za oko, ko ima 28milja eura samo naprijed, izgleda super, ja drzim svoju v80setku ;)

pozdrav svima i ugodna volvozhnja

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 5 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: