Citat:
Ako ga voziš na niskom okretajima, recimo 1100 ili 1200, nije čudno da kasni s reakcijom jer turbina u tom režimu daje slabi pritisak i treba joj vremena, odnosno okretaja rdilice i ispušnih plinova da se zavrti i stvori pritisak. Puni pritisak, a i največi okretni momenat, proizvodi od 1750 do 2250 okretaja u minuti...
Nisam bio baš dobro shvaćen... Ne čudim se, jer je tolko neobično da me nitko ne skuži od prve!
Kaj se tiče okr. momenta i prebacivanja prijenosa, to mi uopče nije problem. Kako on razvija snagu i okr. moment i karakter tog motora sam u potpunosti usvojio već odavno.
Pa da probam ovak...
Kad kažem da stisnem gas, a motor NULA, onda to podrazumjevam sa odspojenim kuplungom. Dakle, bez prijenosa, bez ikakvog opterećenja, prije nego što uopče počnem puštati kuplung! I kad kažem nula, onda mislim na njegovu reakciju i mislim fakat - NULA! U takvoj mjeri nula, da se čovjek zapita koliko zapravo ima pedala tamo dolje, i da nisam možda zabunom stisnuo neku četvrtu za koju niti ne znam da postoji, a da joj je svrha recimo, gašenje CD-playera. Zamisli si da si parkiran, fino u leru, motor radi, i ti ga samo hoćeš malo zavrtit - u leru! Stisneš pedalu gasa, a on se nastavi vrtit ko da nisi ništa ni stisnuo. Ni da se nakašljuca! E sad si to isto zamisli da si upravo krenuo, I.brz, sve 5, i sad želiš prebacit u II. Dakle stišćeš kuplung (prebacuješ u II.), stišćeš gas (koliko treba), i taman da želiš pustit kuplung, shvatiš da je motor malo zaspao.

Tek kad, onak na brzinu, malo pustim gas i ponovno stisnem,

onda se on razbudi i krene dalje ko zmaj.

Kužiš? Nije nešto što se redovito dešava. Vozim najnormalnije po gradu 15 min., sve 5, i onda se odjednom tak zblesira. Ništa ja drugačije ne napravim.
Sad sam se već raspiso... sori
U biti i nije neki problem, samo mi je čudno. A očito na tragu dovoda goriva.