pozdrav ekipi i forumashima vkh-a, kupih prije par mjeseci S osamdesetku iz 1999 nakon neuspjelih pokusaja da nadjem ocuvanog dizela iz 2002-3, i sve izgledalo divno-sjajno u startu.. super ocuvana izvana i iznutra takodjer, pogotovo za tu kilometrazhu, kilometrazha po procjeni je 300 000km na satu skromnih 170 bilo, mislim da nije imala sudara, doduse vidio poslije na sofersajbi crni marker da je iz 2007, dakle staklo mijenjano ostalo mogu gatat iz kave
ali ubrzo poceli kvarovi, da odmah kazhem kako je netko na forumu jos davno cini mi se rekao 'ne zna svaki majstor popraviti shvedske volove', imam tu jednog pulskog stvarnog dobrog mehanicara, dosada na svakom autu bi sve rjesio kvalitetno i krpao za zbilje manje novce nego drugi itd itd no sada je druga prica

treci put ide auto radi iste stvari na popravak, novci lete stanje se ne mijenja! prvo se crijevo servo tekuxine otkacilo jer letva istrosena (dijagnoza), trebalo reparirati letvu volana, napravio/naplatio, problem se javio opet, dakle servo nije radio uopce trebalo je motat volan gore nego na yugichu, poslije popravka radilo kratko onda pocelo isto sranje opet al ovaj put samo dok auto se krece vrlo polako - parking zona i slicne radnje tj onda kada servo napotrebniji

i cuje se neki zvuk puhanja/disanja iz volana kod spore voznje i parkiranja i tad obicno pocne kenjkat servach, pregladavali su i pumpu serva i rekli da je okej, reparirali letvu rekli da je okej, uzeli za to i jos neke popravke sitne (prekidach rikverca..) ukupno 4500kn, ajde oshle pare jbg al stvar nije rješena to me muci!
molio bih za neki savjet, usput i savjet/preporuku za nekog dobrog servisera i diagnosis--ne pula nego zagreb ili karlovac jer samo tamo sljedecih tjedana, jer jos neke stvari me muce, elektrika recimo, odjednom pocele masovno krepavat zarulje, vanjska svjetla otraga mozda dotrajala okej, ali i u kabini dosta krepalo, na instrument tabli mozda radi jedna, bogami nezgodno za cajger i brzinu, da napomenem jos i to da je baterija nova stavljena, stara oshla(jos 1k kn bum), bosch 95ah, a zanimljivo da zadnji put kod mehanicara kljuc je bio u bravi, drugi dan baterija totalno prazna bila, jel to normalno, cini mi se da ne, uglavnom mozda nesto sa strujom ne stima isto, ne znam, suvozacku bravu kljuc/daljinski ne dize ni ne zakljucava, e da jel drugima isto klima zna dahtat kad se upali? onako nekko ronilacko disanje se zna cuti smijesno, kada je tisina u kabini opazim i to, tako da i klimmu mozda treba malo pogledati..., prvi volvo pojma nemam
ostalo na autu radi ispravno, ponasanje u voznji i slicno, povuče dobro zbilja... potrosnja varira od 5.5 do 8.5l/100km, 8.5 cisti grad, vjerojatno bi moglo i manje, al koji sve detalji utjecu ne znam tocno osim stila voznje ofkors!
stavit cu i slike auta, nesto lijen za komp bijah zadnje vrijeme, oprostite na opsirnosti ali morao sve pojasniti jbg, pozdrav