E sad da ja pokusam vama objsaniti sta se desava sa automatskim menjacem na volvu S60,D5,2,4,136kw,2004g, presao 240 000
Dok je auto i ulje u menjacu hladao ,menjac radi normalno, znaci nekih 15 min voznje je sve OK..medjutim kad se malo zagreje nastju problemi sa getribom, 1,2 brzna salta normalno, sa tim da ima blagi udarac i trzaj kad ga presltam u 2. u treci vec ide teze,presaltam u 3. i dobrih 5,6 sekundi se ne desava nista...i onda jak udarac (imam osecj da ce sve polomiti koliko bubne) taj udarac ublazim tako sto mu oduzmem gas dok ne presalta....4 ide normalono kao podmazana, 5 isto
Desava se takodje da pri duzoj voznji otkazu sve brzine, i mogu samo u 2. i 4.
Desava se takodje da otkaze sve, samo se pokazu crticce na BC i nece da salta, ostane u nekoj svojoj brzini (tad je voznja skoro nemoguca) ali to se retko desava da skroz otkaze
A desava se cak i to kad idem na duze relacije 500+ kilometara da krene brljati i zezati, i zeza jedno 20 min voznje (recimo zaglavi u 2. i 4. ja stanem,ugasim auto, i on opet radi normalno) i tako se ja zezam 70 km sa njim, stani ugasi, stani ugasi,stani ugasi i onda gle cuda opet krene raditi normalno, savrseno normalno krene raditi i ostatak puta vozim bez problema...
Bio u sloveniji u ovlastenom servisu, prikacili ga na diagnostiku i pokazuje neki modul u menjacu, ne da se izbrisati, ja reko ocu li pokusati menjti ulje jos ovo njegovo original od volva koje kosta 350 evra, kazu ovi serviseri da oni ne bi to uradili, puno kosta a ishod neizvestan,posto se ta greska ne moze izbrisati ...ovede me za menjac polovni i ugradnju trze oko 1500 evra...
Uopste nisam pametan sta raditi. Da pokusam sa zamenom ulja (ulje sam vec jednom promenio ali nije njegovo orginal,ali po specifikacijama je za njega, naci cu va tacno koje je) da ga vozim nekom majstoru (sumnjam iskreno u nase majstore ovde, a i ne znam nikoga ko to moze uraditi) uzece mi masne pare i ako je veliki kvar i ako nije, ma uzece mi pare samo da pogleda. Da kupim nov menjac ,to bi bilo suludo, jedino da ga vozim ovako dok ide , a ide vec pola godine tako
Pokuao sam vam objasniti sta se desava pa ako ima neko od znlaca da bar sumnja i kaze mi o cemu se radi..da li je crko menjac ili mu ima jos spasa da se popravi (koji ne kost toliko da kupis jo jedno auto)