Sada je: čet srp 17, 2025 4:44 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri kol 01, 2012 11:36 am 

Vozi: S60 2,4 136kw
E sad da ja pokusam vama objsaniti sta se desava sa automatskim menjacem na volvu S60,D5,2,4,136kw,2004g, presao 240 000

Dok je auto i ulje u menjacu hladao ,menjac radi normalno, znaci nekih 15 min voznje je sve OK..medjutim kad se malo zagreje nastju problemi sa getribom, 1,2 brzna salta normalno, sa tim da ima blagi udarac i trzaj kad ga presltam u 2. u treci vec ide teze,presaltam u 3. i dobrih 5,6 sekundi se ne desava nista...i onda jak udarac (imam osecj da ce sve polomiti koliko bubne) taj udarac ublazim tako sto mu oduzmem gas dok ne presalta....4 ide normalono kao podmazana, 5 isto

Desava se takodje da pri duzoj voznji otkazu sve brzine, i mogu samo u 2. i 4.

Desava se takodje da otkaze sve, samo se pokazu crticce na BC i nece da salta, ostane u nekoj svojoj brzini (tad je voznja skoro nemoguca) ali to se retko desava da skroz otkaze

A desava se cak i to kad idem na duze relacije 500+ kilometara da krene brljati i zezati, i zeza jedno 20 min voznje (recimo zaglavi u 2. i 4. ja stanem,ugasim auto, i on opet radi normalno) i tako se ja zezam 70 km sa njim, stani ugasi, stani ugasi,stani ugasi i onda gle cuda opet krene raditi normalno, savrseno normalno krene raditi i ostatak puta vozim bez problema...

Bio u sloveniji u ovlastenom servisu, prikacili ga na diagnostiku i pokazuje neki modul u menjacu, ne da se izbrisati, ja reko ocu li pokusati menjti ulje jos ovo njegovo original od volva koje kosta 350 evra, kazu ovi serviseri da oni ne bi to uradili, puno kosta a ishod neizvestan,posto se ta greska ne moze izbrisati ...ovede me za menjac polovni i ugradnju trze oko 1500 evra...

Uopste nisam pametan sta raditi. Da pokusam sa zamenom ulja (ulje sam vec jednom promenio ali nije njegovo orginal,ali po specifikacijama je za njega, naci cu va tacno koje je) da ga vozim nekom majstoru (sumnjam iskreno u nase majstore ovde, a i ne znam nikoga ko to moze uraditi) uzece mi masne pare i ako je veliki kvar i ako nije, ma uzece mi pare samo da pogleda. Da kupim nov menjac ,to bi bilo suludo, jedino da ga vozim ovako dok ide , a ide vec pola godine tako :roll:

Pokuao sam vam objasniti sta se desava pa ako ima neko od znlaca da bar sumnja i kaze mi o cemu se radi..da li je crko menjac ili mu ima jos spasa da se popravi (koji ne kost toliko da kupis jo jedno auto)

Vrh

PostPostano: sri kol 01, 2012 11:53 am 
..
..

Vozi: s60 d5
Odvezi ga Gagiju u Zaluzane da ga on pogleda. Mozda ce obicno ispiranje i zamjena ulja u mjenjacu rijesiti problem.

Vrh

PostPostano: sri kol 01, 2012 12:29 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Tipičan problem starog ulja.Mjenjaj

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: sri kol 01, 2012 5:47 pm 

Menjao sam ulje,dekstrol 3 ,ne znam dalje koje su specifikacije, uglavnom rekli mi i ljudi koji se razumeju i citao negde na forumu da se moze to ulje sipati...ali ja sam to ulje latio 5 evra po litru a ovo orginalno kosta 20 i nesto evra po litru...pa mi to malo nije jasno...mozda sam sipao nesto sto ne valja

Vrh

PostPostano: čet kol 02, 2012 8:07 pm 
član VKH
član VKH

Nije dekstrol nego dextron III :D I to je krivo ulje :cry: Za tvoj mjenjač ide toyoty typ IV ulje.Nije važan toliko proizvođač ulja koliko mora biti ta specifikacije ulja

WG-tjuner

Vrh

PostPostano: sub kol 04, 2012 12:33 pm 

A bio sam blizu :lol:

A nista, onda cu da trazim to toyotino i da se nadam da je to to! Hvala nenade i bjelicu

Vrh

PostPostano: pon kol 06, 2012 11:43 am 

Vozi: Volvo S60
Mobil 1 ATF 3309, u potpunosti odgovara originalnoj volvo specifikaciji, trepalo bi kostati ispod 10 eura po litri.
Najbolje pokusati sa izmjenom ulja, na ipd.usa imas kit i objasnjenje za mjenjanje ulja, pa mozes i sam zamjeniti. Jedini problem sto ti za ispiranje citavog sistema trebas oko 12 litara ulja - sto je skoro dvostuka kolicina u odnosu na klasicnu zamjenu ali se ne skida nista osim cjevcice povrata ulja iz mjenjaca u hladnjak.

Vrh

PostPostano: pon kol 06, 2012 11:54 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
Citat:
Mobil 1 ATF 3309, u potpunosti odgovara originalnoj volvo specifikaciji, trepalo bi kostati ispod 10 eura po litri.
Najbolje pokusati sa izmjenom ulja, na ipd.usa imas kit i objasnjenje za mjenjanje ulja, pa mozes i sam zamjeniti. Jedini problem sto ti za ispiranje citavog sistema trebas oko 12 litara ulja - sto je skoro dvostuka kolicina u odnosu na klasicnu zamjenu ali se ne skida nista osim cjevcice povrata ulja iz mjenjaca u hladnjak.
Točno,tako i mi radimo ,s istim tim uljem :)

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

PostPostano: pon kol 06, 2012 1:09 pm 
član VKH
član VKH

imate tog ulja u intercarsu od proizvođača comma ulje se zove "ASW"(sam naziv ulja sve sugerira)Plus svega Comma puni ulja po mobilovoj licenci.Svako ulje od njih ima "made in U.K."natpis.Za cijenu ulja se raspitajte sami.Naravno članovi imaju popust :D

WG-tjuner

Vrh

PostPostano: čet kol 09, 2012 11:02 pm 
..
..

Vozi: s60 2.4D
isto tako i FUCHS ATF titan 4400 ide u taj mjenjač....nalazi se u mom mjenjaču i obavlja sve kak treba
dakle...ima se izbora

Vrh

PostPostano: pon kol 27, 2012 2:46 pm 
član VKH
član VKH

Vlado85, kako si riješio problem ??? moj se slično ponaša

S80,2.5T 154kW, 2003.; 2019. -........
----------------------------------------
Servis UPS-a (neprekidnih napajanja)

Vrh

PostPostano: pet stu 09, 2012 9:19 pm 

Vozi: s60 awd
Nisam dugo bio na forumu pa sada malo citam, mozda sam zakasnio, ali ipak da vam ispricam moje iskustvo. Dakle imam s60 2.4T awd i iste probleme sam imao i ja, cudio se sta da napravim, naravno prvo sam zamjenio ulje ali i dalje sve isto. Dok nisam otisao u auto maslic i sve rijesio, vjerojatno ti je otisao modul s ventilima on inace upravlj s automatskim mjenjacem novi sam platio zajedno s rukama cca. 14000 kn, sada vec vozim godinu dana sve radi ko puska. Tako moja preporuka ti je ne mjenjaj ulje nego odnesi u servis i nazalost plati gomilu para za novi modul, sretno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: