Povijest kluba

Ideja

Ideju o osnivanju kluba ljubitelja Volvo automobila i ostalog što veže ime Volvo počela je sa dvije strane.

Jednom linijom došla je od Vjerana Pajića iz Karlovca, a druga linija je vodila ravno do Bukovca, i tadašnjeg doma Davorina Damjanića, koji je sa svojim najboljim prijateljem Nenadom Cenićem i bratićem Ivanom Tafrom prilikom jednog druženja došao na ideju o osnivanju udruge Volvo kluba Hrvatska.

Vatre su se ukrstile samim početkom 2006. godine kad se krenulo u realizaciju, te je 13. siječnja 2006 službeno registrirana udruga pod nazivom “Volvo klub Hrvatska”.

Točno godinu dana kasnije Vjeran sa svojim prijateljem stvara forum i web stranicu kluba.

Početci nisu bili  laki.

U samom početku Nenad Cenić je izabran na mjesto predsjednika udruge, za zamjenika je odabran Ivan Tafra, a tajnikom kluba je proglašen Davorin Damjanić.
Navedene dužnosti obnašali su sve do 2009. Kad je izglasano novo vodstvo kluba.

Klub je te godine preuzeo Damir Pavao Govorčin kao predsjednik kluba, kao dopredsjednik je izabran Nenad Mesic dok je tajnik ostao Davorin Damjanić.

Nakon 6 godina vodstva Damir se povlači sa mjesta predsjednika udruge, te ga 2015 na godišnjoj skupštini naslijeđuje Mihovil Vlatković a dopredsjednik i tajnik ostaju isti sve do danas.

Kako, otkud i zašto?

Tri pitanja koja će dati odgovor za razlog našeg postojanja.

Priča o Volvo klubu započela su četri entuzijasta Vjeran Pajić, Davorin Damjanić, Ivan Tafra i Nenad Cenić, 4. studenog 2005. godine.
Entuzijazam i hrabrost su bili na vrhuncu da se jedna ideja realizira i postane stvarnost, te se ostvare želje i ciljevi četvorice prijatelja.
Krenulo se u izradu foruma i web stranice. Početak foruma je bio nevjerovatan, registrirali su se dugogodišnji vlasnici, entuzijasti, korisnici sa tehničkim problemima pa čak i pobornici stylinga i tuninga.

13. siječnja 2006. godine klub službeno postaje neprofitna udruga koja je tada bila registrirana u Zagrebu, a kao predsjednik udruge odabran je Nenad Cenić.

Ciljevi kluba bili su okupiti što je više moguće vlasnika i poznavalaca Volvo vozila, kako bi se razmjenjivala iskustva i znanja, podijelile informacije o servisima, uslugama i novitetima, te u konačnici zajednička druženja članova, zajednički odlasci na izlete, te odlasci u prirodu.

I tako se krenulo u nešto svima nepoznato…  Krenula su prva upoznavanja, prva okupljanja, prve “kave”, prvi roštilji, prvi susreti!

I tako sve do danas! Neki članovi su postali prijatelji, neki kumovi, dok ima i ljubavnih priča.

Postali smo jedna velika obitelj! Imamo svoj projekt “VOLVOM KROZ HRVATSKU” kojeg realiziramo svake godine, polovicom mjeseca lipnja.

Ukratko svake godine na skupštini kluba odredimo neku lokaciju koju bi obišli, upoznali i na kojoj bi se podružili. Na susrete naravno idu svi, prijatelji, obitelji sa djecom, bake i djedovi, cure i dečki ili samci. 

Svi smo redom gurmani, pa sve prati, sad već tradicija dobre hrane i pića.

Uspjesi

Dva puta smo se odvažili posložiti naše automobile u obliku “SKF kugličnog ležaja”, u obliku znaka Volva.

Prvi puta u svibnju 2010. godine sa 66 automobila i drugi puta u lipnju devet godina kasnije 2019. sa 112 vozila u znaku.

Zabilježili smo to fotografijama iz zraka koje smo poslali u svijet. Slike možete pronaći u našoj galeriji.

Danas, 17 godina kasnije i dalje pomažemo svima koji su se našli pred nekom vrstom zida, u problemu ili nedoumici.

Trenutno na forumu brojimo preko 3000 članova, a na društvenim mrežama preko 4500 članova.

Na kraju možemo samo dodati da nastavljamo dalje, imamo nove projekte i idemo u nove avanture !

Kreni s nama, podrži nas i budi dio naše priče, postani član Volvo kluba Hrvatska !