Sada je: sub lip 21, 2025 2:22 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 51 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon ožu 03, 2008 11:49 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
nova C klassa 4,60 duzina i sirina 1,77
S60 duzina 4,60 i sirina 1,80 ,,,,,,,tak da ona teorija o gradskoj voznji i vozenju djece u skolu odpada.
Sto ce reci da su Volvo modeli prilikom predstavljanja uvijek pola broja veći od nominalne klase. Tek je sad C klasa došla to tih mjera, neki drugi mlađi konkurenti malo ranije (Passat, Mondeo). 2000. godine je jedino Volvo imao 272 cm međuosovinskog razmaka u toj klasi. Sasvim je drugo pitanje koliko od tih centimetara ostane unutra. ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon ožu 03, 2008 11:53 am 
Veteran
Veteran

Citat:
S 60 ima veči obračalni krug, viša stakla, dosta teži je za parkirati (ne vidiš dobro natrag, niti naprijed kod parkiranja),... To je više brod za krstarjenje, a C klasa je recimo jedna 10 mjetarska jahta.
Hoćeš reći da je S60 kao Mainship ili Skagen, a C kao Fairline ili Princess? :P Onda bi Bmw bio kao Pershing. :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon ožu 03, 2008 12:14 pm 

Citat:
Citat:
S 60 ima veči obračalni krug, viša stakla, dosta teži je za parkirati (ne vidiš dobro natrag, niti naprijed kod parkiranja),... To je više brod za krstarjenje, a C klasa je recimo jedna 10 mjetarska jahta.
Hoćeš reći da je S60 kao Mainship ili Skagen, a C kao Fairline ili Princess? :P Onda bi Bmw bio kao Pershing. :lol:

Da recimo nešto tako. Naravno to je samo moj dojam.

Vozio sam S60 D5 (164PS) i od DJ-ja 2.4 (170PS). Super auto, vozio sam ga po autoputu i otvorenoj magistralnom putu i mislim, da mu je najlošija strana manevriranje auta na malim parkiralištima ili nešto slično.

Ali zvuk 5 cilindraša kad se sporo voziš uzbrdo i stisneš papučicu gasa je orgazmičan. :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto ožu 04, 2008 11:53 am 

prvo nekaj o Saabu....osobno uz Volvo meni najzanimljiviji auto....dobar je osjećaj...reći da se voziš u Saab-u..e sad to je ono nešto što je neopisivo..i rekao bih da se zove image branda..a sada stvarnost...vizualno...osim 93...i to posebno u karavanskoj verziji mislim da je Saab sve više....brand koji se lagano gubi.....između stvarnosti i njihovih želja(premimum brand sa hrpom sjaja)....ali ok...zadovoljo bih se sa 93 (ne nužno u karavanskoj ..skoro napisah V verziji :D

ali unutrašnjost....mislim da momci iz saaba dugoooo nisu sjedili u nekom novijem autu..jer danas prodavat tako uređen auto interijer..za toliko novaca ..je vrlo hrabroooooooooo....a što sam stariji važnije mi je to šta ja gledam..a ne to šta drugi gledaju...

mali komentar na Vectru...to je vrlooo vrlooooo korektan auto..u svakom pogledu....od vizualnog (tu mislim na GTS i karavan)..preko motorizacije...pa do pouzdanosti i sveukupne kvalitete...orginalan i prepoznatljiv dizajn..robusna unutrašnjost...i ok motori

uspoređivat C klasu i S60...mislim da je Volvo zabrljao..jer mislim da je to jedini prozvođač koji nudi u istom segmentu dva auta..S40 i S60...(meni draži S60)..iako zadnja klupa ..i manjak modela sa 5 vratiju..su mu veliki minus...ali meni i dalje vrlooo privlačnan Volvo..(bez obzira na staž).... :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto ožu 04, 2008 5:00 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
uspoređivat C klasu i S60...mislim da je Volvo zabrljao..jer mislim da je to jedini prozvođač koji nudi u istom segmentu dva auta..S40 i S60...(meni draži S60)..iako zadnja klupa ..i manjak modela sa 5 vratiju..su mu veliki minus...ali meni i dalje vrlooo privlačnan Volvo..(bez obzira na staž).... :)
Pa nisu bašu istom segmentu. C30/S40/V50 su redom coupe, limo i karavan kompaktne klase usporedivi sa recimo Audijima A3 ili Bmw-ima 1, svojom braćom Mazda 3/Focus i gomilom drugih. S60/V70 su broj više, odnosno A4/Bmw 3/Merc C. Ovaj novi V70 je brat od S80, a to je A6/Bmw 5/Merc E. S100 koji vjerojatno neće izaći nikada bi bio usporediv sa A8/ Bmw 7/Merc S. Auti su im najčešće u vrhu klase po dimenzijama, a sve češće i po cijeni.
To je gruba podjela, jer neki proizvođači rade kratke modele skraćivanjem limuzine (Merc CLC/Sportcoupe je brat od C klase) i ne može ih se striktno potrpati u razrede.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri ožu 05, 2008 12:29 pm 

Citat:
Pa nisu bašu istom segmentu. C30/S40/V50 su redom coupe, limo i karavan kompaktne klase usporedivi sa recimo Audijima A3 ili Bmw-ima 1, svojom braćom Mazda 3/Focus i gomilom drugih. S60/V70 su broj više, odnosno A4/Bmw 3/Merc C. Ovaj novi V70 je brat od S80, a to je A6/Bmw 5/Merc E. S100 koji vjerojatno neće izaći nikada bi bio usporediv sa A8/ Bmw 7/Merc S. Auti su im najčešće u vrhu klase po dimenzijama, a sve češće i po cijeni.
To je gruba podjela, jer neki proizvođači rade kratke modele skraćivanjem limuzine (Merc CLC/Sportcoupe je brat od C klase) i ne može ih se striktno potrpati u razrede.
C30 i Audi A3...možda..i samo možda u coupe verziji A3..V50 i Audi A3 sportback..teško....C30 BMW 1...zasad teško..barem ne prije 5 vratne verzije C30...
S40/V50....Bora i Golf karavan....tj. Focus sedan karavan....to stoji..........ali rijetki su oni koji to priznaju....jer puno je to novaca za taj segment....

S60....sa BMW3, A4...neznam....to je tu negdje..ali čini mi se da je S60 pola broja veći....V70....A6 karavan...S80..A6....

u biti Volvo je zaista napravio zbrku sa tim oznakama.....pogledaj recimo C70 i V70..ti auti nemaju nikakvih dodirnih točaka...a asociraju da su istog porijekla.....onda ovo sa V70 na bazi S80....po logici C30/S40/V50..trebalo bi ići....C60/S70/V80...ali ide...C70/S80/V70...čudnoooo.....zbunjujuće..i nelogično.....

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 51 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: