Citat:
Na Zrću sam poslijednji put bio gotovo prije 10 god. i ostalo mi je u lijepom sjećanju. Provodi su bili vrhunski, a bome ni cura tada nije falilo

. No, sve se mijenja i svemu jednom dođe kraj, pa tako i Zrću kao "hot" destinaciji za partijanje.
Ne bih rekao. Baš naprotiv, svake godine je sve više ljudi, postoji forum, škvadra potegne iz Norveške, Švedske, Engleske, dogovaraju se za sljedeću godinu.... Nedaleko od mene u jednoj zgradi su apartmane pokupovali Nijemci i svake godine se izmjenjuju novi partijaneri, po cijele dane su doma, loču na terasi, urlaju nacionalističke pjesme i tek oko ponoći idu na Zrće. Uopće nikud ne idu, ne kupaju se, ništa drugo ih ne zanima. Ko zombiji. Baš me zanima da li im se turistički inspektori usude naplatiti boravišnu pristojbu.
Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv Zrća i partijanera. Dapače, nek se zabavljaju, ali pitanje je na čiji račun???
Pa oni u Novalji ništa ne troše. Grad nema od njih ništa osim koncesije koju naplati vlasnicima klubova (neću ih sad reklamirati).
Vidio sam masu njih koji su si iz svoje domaje dofurali konzerve hrane i pune gepeke piva.
Grad je krcat smećem, pričao sam sa čovjekom iz Komunalca koji je očajan jer ne stignu uopće sve očistit a kamoli oprat.
Ovako smetaju svima: i domaćima, kojima bi bilo draže da im u apartmane iz agencije šalju mirne češke obitelji, koje ostave apartmane u boljem stanju nego kad su ušli i kojima ne bi na kraj pameti bilo čupati zahodske školjke iz podova, a i nama "vikendašima" koji smo u Novalji otkada je na Zrću bio samo mali slatki beach club i malo dalje kod stare Novalje lokalni disco koji je naravno propao. Smetaju i "regularnim" turistima koji se žele odmoriti, otići u muzej, restoran, antički vodovod, Paški trokut, pa možda i na Zrće popiti cugu, ali ne mogu. Ja bih vrlo rado odveo klince tamo, ali se iskreno bojim da ne stanu na špricu ili da im se u moru ne zaljepi kondom na facu.
I sami Novaljci su ogorčeni, samo moraju šutiti, iz razloga u koje sad ne bih ulazio.
Zato bi to sve trebalo nekako drukčije organizirati.