Sada je: sri lip 25, 2025 10:21 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 39 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: F1
PostPostano: čet tra 02, 2009 4:21 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
a unazad par godina u F1 jedini meni zanimljivi su Sato i Montoya :D
Sato kamikaza pogotovo. :lol:

Vrh

PostPostano: čet tra 02, 2009 5:19 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Ma ne ljutim se ja nego sam fan Senne i teški mrzitelj Šugahera... A mislim da se ipak Sennin stil i uvjeti poprilično razlikovao od švabinog. Ja volim vozače koji idu na glavu, ali opet ne one koji su bolesno isfavorizirani... Npr. kralj u Moto GP-u je za mene prije Rossi-a jedino Mick Doohan, a unazad par godina u F1 jedini meni zanimljivi su Sato i Montoya :D
imamo ista mišljenja onda :clap:
a senna je po meni broj 1 svih vozača F1
:dance:

Vrh

PostPostano: čet tra 02, 2009 5:46 pm 
Veteran
Veteran

http://sport.dnevnik.hr/clanak/hamilton ... ezone.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: čet tra 02, 2009 9:18 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
odličan je senna samo je prerano otišao da bi bio najbolji,a najbolji je zna se tko, voljeli ga ili ne.

Vrh

PostPostano: pet tra 03, 2009 12:00 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
odličan je senna samo je prerano otišao da bi bio najbolji,a najbolji je zna se tko, voljeli ga ili ne.

Fangio, onaj na kog ti misliš je više vozio video igru sa svim pomoćima uključenima ;)

Vrh

PostPostano: ned tra 05, 2009 1:12 pm 
Veteran
Veteran

jel tko pratio današnju utrku u Maleziji?
da barem nije padala tako jaka kiša,bem ti monsune
kako je počelo prvenstvo,novi su piloti u prvom planu :clap: ,obilje promjena općenito :clap:
a sviđa mi se što se denekle vratilo vrijeme pretjecanja :dance: ,nadmudrivanja na samoj pisti
daleko je to od wrc-a :mrgreen: ,al ipak

Vrh

PostPostano: ned tra 05, 2009 1:43 pm 
Veteran
Veteran

http://www.net.hr/sport/page/2009/04/05/0050006.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: ned tra 05, 2009 8:33 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
nabijem ja njih sve skupa, dobiju vagone novaca za to da voze, a onda im smeta mrak, pa kišica, pa vjetar, pa je vruće, pa su žedni... još malo pa će i muhe smetat i morat će izaći sejfti kar kad nekog u vizir mušica okine. Razmažena bagra.

Vrh

PostPostano: ned tra 05, 2009 8:44 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Citat:
nabijem ja njih sve skupa, dobiju vagone novaca za to da voze, a onda im smeta mrak, pa kišica, pa vjetar, pa je vruće, pa su žedni... još malo pa će i muhe smetat i morat će izaći sejfti kar kad nekog u vizir mušica okine. Razmažena bagra.
:clap:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: pon tra 06, 2009 11:04 am 
..
..

Citat:
jel tko pratio današnju utrku u Maleziji?
da barem nije padala tako jaka kiša,bem ti monsune
kako je počelo prvenstvo,novi su piloti u prvom planu :clap: ,obilje promjena općenito :clap:
a sviđa mi se što se denekle vratilo vrijeme pretjecanja :dance: ,nadmudrivanja na samoj pisti
daleko je to od wrc-a :mrgreen: ,al ipak
NHF ali osobno nevidim kakve veze ima WRC sa ičime što si ovdje spomenuo.
IMHO mješaš jabuke i šljive....
Što smatraš "nadmudrivanjem na pisti " u WRC-u? Ako misliš na one kurvinske poteze koje je uveo Ford prošle sezone to bi trebalo zabraniti.... bljak.... fuj.... :naughty:
A "vrijeme pretjecanja"? Ako misliš na direktne okršaje na stazi toga u WRC-u AFAIK nema, osim u slučaju oštečenih vozila. Ne znam, možda ja gledam neki krivi WRC? :)
A prekid utrke zbog kiše? Ako se nije urušila cesta u toj mjeri da je gotovo potpuno neprohodna, nema nikakvog otkazivanja utrke zbog vremenskih nepogoda... Za razliku od pilota F1 koji izletavaju sa stazer zbog malo jače kiše, momci u WRC-u su već više puta već pokazali kako se na slick-ovima vozi po snijegu. :clap:
Obilje promjena? OK tu se slažem donekle iako je priroda tih promjena potpuno drugačija.
Piloti u prvom planu? Pa F1 se uvijek vrtila isključivo oko pilota i ničeg drugog. Iskreno više se pamte pobjede pilota nego momčadi. Ali u WRC-u nikada nije npr aerodinamika bila presudna kao u formuli. U "Pikes peak"-u da, ali to je pak priča za sebe.
Pogledaj malo podatke o ulaganjima u svaki od ta dva sporta, gledanost, vozači F1 voze po stazi koju su nabiflali napamet dok WRC vozači moraju vjerovati suvozaču jer nemaju pojma kaj ih čeka iza zavoja, o izletnim i zaustavnim zonama da ni ne govorim, itd.
Neznam, ja osobno nisam za usporedbu ta dva sporta jer su im dodirne točke jedva tangencijalne. :whistle:

Vrh

PostPostano: pon tra 06, 2009 11:24 am 
..
..

Nisu za usporedbu, to stoji svakako. Ali da si i ti iznio neke nebuloze, to isto stoji. U F1 se sve vrti oko pilota, moš mislit, pare rade sve, priprema bolida, ekipa u boksu i xx drugih stvari, kakav vozač, on je možda 50% od važnosti elemenata za pobjedu. Pa koliko je samo u zadnjih 10 godina bilo propuštanja momčadskog kolege zbog plasmana, skupih zajeba ekipe u boksu pri točenju ili montiranju guma, itd. Ma daj, kakav vozač, pusti priče, kak mu oni tam iz boksa namjeste bolid u kom trenutku utrke tak on vozi. A vozač u WRC-u vjeruj mi jako dobro zna stazu, samo tu se razlikuju klasni vozači od poluamatera, jer ovaj drugi će se skroz posvetiti suvozaču, a klasni vozač koji je upoznao stazu vozi puno više na svoje saznanje o max. mogućem prolasku pojedinog zavoja.
I meni osobno je wrc oduvijek x puta zanimljiviji od f1.

Vrh

PostPostano: pon tra 06, 2009 2:08 pm 
..
..

You've missed my point....

U F1 možeš na prste jedne ruke izbrojati promjene konfiguracije staze iz godine u godinu. To je jedini razlog zašto je Bernie zadnjih godina intenzivno radio na proširenju kalendara van Europe.
S druge strane WRC ne samo da mijenja konfiguracije staza već i staze u potpunosti. I to iz godine u godinu.
Zato se F1 vozač može gotovo u potpunosti osloniti na spoznaje o stazi od prošle godine, dok se WRC vozač mora oslanjati na pacenote i road book.
A sa izjavom da se ne vrti sve oko pilota si skočil sam sebi u grlo nastavkom da je bilo puno propuštanja momčadskih kolega zbog plasmana... A sad nagradno pitanje: Čijeg plasmana? pilota ili momčadi?
Momčadi je tako svejedno da li će njihovi vozači pobrati neka mjesta u silaznom ili uzlaznom poretku jer momčad dobiva jednako bodova neovisno o tome međusobnom redosljedu vozača na uzastopnim mjestima...

Vrh

PostPostano: pon tra 06, 2009 2:39 pm 
..
..

Yes, BUT, momčad je ta koja diktira vozača br.1 i vozača br.2 i njihove međusobne ustupke

Vrh

PostPostano: uto tra 07, 2009 11:39 am 
..
..

yeap... :twisted:

Vrh

PostPostano: čet tra 09, 2009 10:19 am 
Veteran
Veteran

F1 je prije svega jedan veliki cirkus namjenjen za zabavu naroda i od toga zivi
pa nie bi toliko ljudi išlo na utrku F1 da nije zanimljiva
s druge strane berni je prije svega biznismen,jer vidi da postoji interes za F1 i u istočnim zemljama tu mislim na kinu,maleziju,mnogoljuden zemlje
a f1 i WRC nikad neće ić skupa
činjenica je da su vozači wrc-a po meni sposobniji,ali i blizi nama smrtnicima budući su to vanjskim izgledm vozila koja viđamo svakodnevno u javnom prometu
u wrc automobilu se nisam vozio,jedino u klasi s2000
ebeno ide
a u bolid f1 ne bi mogao zbog gabarita
hehehhe

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 39 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: