Citat:
jel tko pratio današnju utrku u Maleziji?
da barem nije padala tako jaka kiša,bem ti monsune
kako je počelo prvenstvo,novi su piloti u prvom planu

,obilje promjena općenito
a sviđa mi se što se denekle vratilo vrijeme pretjecanja

,nadmudrivanja na samoj pisti
daleko je to od wrc-a

,al ipak
NHF ali osobno nevidim kakve veze ima WRC sa ičime što si ovdje spomenuo.
IMHO mješaš jabuke i šljive....
Što smatraš "nadmudrivanjem na pisti " u WRC-u? Ako misliš na one kurvinske poteze koje je uveo Ford prošle sezone to bi trebalo zabraniti.... bljak.... fuj....
A "vrijeme pretjecanja"? Ako misliš na direktne okršaje na stazi toga u WRC-u AFAIK nema, osim u slučaju oštečenih vozila. Ne znam, možda ja gledam neki krivi WRC?
A prekid utrke zbog kiše? Ako se nije urušila cesta u toj mjeri da je gotovo potpuno neprohodna, nema nikakvog otkazivanja utrke zbog vremenskih nepogoda... Za razliku od pilota F1 koji izletavaju sa stazer zbog malo jače kiše, momci u WRC-u su već više puta već pokazali kako se na slick-ovima vozi po snijegu.
Obilje promjena? OK tu se slažem donekle iako je priroda tih promjena potpuno drugačija.
Piloti u prvom planu? Pa F1 se uvijek vrtila isključivo oko pilota i ničeg drugog. Iskreno više se pamte pobjede pilota nego momčadi. Ali u WRC-u nikada nije npr aerodinamika bila presudna kao u formuli. U "Pikes peak"-u da, ali to je pak priča za sebe.
Pogledaj malo podatke o ulaganjima u svaki od ta dva sporta, gledanost, vozači F1 voze po stazi koju su nabiflali napamet dok WRC vozači moraju vjerovati suvozaču jer nemaju pojma kaj ih čeka iza zavoja, o izletnim i zaustavnim zonama da ni ne govorim, itd.
Neznam, ja osobno nisam za usporedbu ta dva sporta jer su im dodirne točke jedva tangencijalne.