Sada je: sub lip 21, 2025 6:28 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. 850 2.4, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 11 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet pro 17, 2009 5:53 am 
.
.

Vozi: 850 T5 SW R design
Dragi svi, kako sam napisao u svome entriju za novake pitam otvoreno za neke savjete kako i sta jer je vecina imala neka slicna iskustva pa ako je to djelivo sa ostalim clanovima zahvaljujem.
A to je da bi promjenio remen distribucije sa natezacima, pa sad neki stalno spominju da se promjeni i pumpa vode zlunerada a ja bi stavio tu neku pumpu marke HEPU, je to ok proizvodjac?Remen je mjenjan prije 60 tkm ali je 9 godina stajao.

Vrh

PostPostano: čet pro 17, 2009 8:08 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
trebao bi ga obavezno promjenit je jer vec star.!

Vrh

PostPostano: čet pro 17, 2009 9:24 am 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
Proizvođač kaže da se remen mijenja na x km ili nakon x godina, pa što prije izađe.
Nedavno sam na 850 mijenjao remen distribucije i ostalo što uz to ide. Serviser je sam predložio zamjenski remen, ali je inzistirao da pumpa vode bude originalna.

Vrh

PostPostano: čet pro 17, 2009 10:51 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850 T-5
Ja sam stavio zamjensku, radi. U puno slučajeva originalni dio sa logom Volva, ne razlikuje se od istog proizvoda istog proizvođača. Najbolji primjer je kuplung Sachs. Potpuno je identičan "običan" Sachs kao i onaj koji nosi logo Volvo. Isti proizvođač, isti materijal, ista kvaliteta - različita cijena.

Vrh

PostPostano: pet pro 18, 2009 12:59 am 

Citat:
...neki stalno spominju da se promjeni i pumpa vode zlunerada a ja bi stavio tu neku pumpu marke HEPU, je to ok proizvodjac?
Kazu da je Hepu aftermarket pumpa odlicnog kvaliteta.Momci sa MVS-a(Matthews Volvo Site)je stavljaju na svoje ljubimce i niko nikada nije imao problema s njom.

'71 144 De luxe
'73 144 De luxe
'78 244 DL
'78 244 DL
'79 244 GLE
'85 340 GLS

Vrh

PostPostano: pet pro 18, 2009 9:59 am 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
Citat:
Isti proizvođač, isti materijal, ista kvaliteta - različita cijena.
U elektronici proizvođači često rade selekciju proizvoda prilikom kontrole kvalitete, tako da se kvalitetniji primjerci ili serije plasiraju "premium" brandovima za prvu ugradnju, a oni drugi "non-premium" brandovima. Dakle, na prvi pogled isti proizvođač, isti materijal, ista kvaliteta, a različita cijena. Razlika se može utvrditi jedino mjerenjem (npr. uži raspon tolerancija). Često je u praksi ova razlika nebitna i nevažna. Npr. kod zabavne elektronike je zanemariva jer je ljudsko oko i uho nisu u stanju primijetiti, dok kod industrijske automatike i mala razlika može biti vrlo značajna.
Pretpostavljam da je ista priča i s "originalnim" i "neoriginalnim" rezervinim dijelovima za automobile.

Vrh

PostPostano: pet pro 18, 2009 10:53 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850 T-5
Citat:
Citat:
Isti proizvođač, isti materijal, ista kvaliteta - različita cijena.
U elektronici proizvođači često rade selekciju proizvoda prilikom kontrole kvalitete, tako da se kvalitetniji primjerci ili serije plasiraju "premium" brandovima za prvu ugradnju, a oni drugi "non-premium" brandovima. Dakle, na prvi pogled isti proizvođač, isti materijal, ista kvaliteta, a različita cijena. Razlika se može utvrditi jedino mjerenjem (npr. uži raspon tolerancija). Često je u praksi ova razlika nebitna i nevažna. Npr. kod zabavne elektronike je zanemariva jer je ljudsko oko i uho nisu u stanju primijetiti, dok kod industrijske automatike i mala razlika može biti vrlo značajna.
Pretpostavljam da je ista priča i s "originalnim" i "neoriginalnim" rezervinim dijelovima za automobile.
Ovdje je ipak riječ o komadu metala, a ne o elektronici :wink: . Kako je upravo Sachs tvrtka koja za Volvo radi kuplunge za prvu ugradnju, nikako ne vidim razliku između tog originalnog Sachsovog proizvoda na kojem je uz logo Sachs otisnut i logo Volvo i onog bez Volvo loga. Ista je stvar i npr. s disk pločicama jer ne proizvodi ih Volvo nego netko od kooperanata / dobavljača, najčešće Jurid. Uostalom Volvo je u svoje automobile ugrađivao kompletne tuđe motore, od Renaulta do WW.

Vrh

PostPostano: sub pro 19, 2009 6:09 am 
.
.

Mozda nevezano za temu ali cu se nadovezati i vratiti u 1996 kada sam imao VW Golf Gti 16v i kupio sam filter ulja (Bosch) u Trstu kod dealera i platio 100DM isti filter je prijatelj platio u Bosch shopu 38 DM.Pa pred malo vremena kocnice za Bmw ista stvar, i ne zaboravite da je npr. Bmw na isti model auta stavljo neko vrijeme Jurid,Textar,Ate plocice za kocnice.I sada kod reklame citiram: prva ugradnja...u neku marku vozila sta im to treba znaciti, samo marketing po meni.Inace sam stavio diskove i plocice Zimmerman.2004. g sam kupio novoga megana i kocnice su cvilile kao da sam kupio Tamica,promjenio sa originalima i opet isto dok nisam stavio aftermarket Ate (made in Italy),onda je bilo ok.

Vezano za temu,mislim da necu mjenjati pumpu vode jer opet neka stara predavanja ako nije pumpa propustila na 50/50 % novog antifriza onda je ok.Tako je bilo i na Astri Gsi 2.0 16v, navodno da se mjenja i pumpa sa remenom distribucije cirka svakih 50 tkm ja sam svoju prodao sa 220 tkm i nikada nisam mjenjao pumpu samo remen i natezace.A tu Hepu ne mogu i ovako i onako naci,stigao sam cak do Poljske gdje je rade i nema je na lageru.

Vrh

PostPostano: uto pro 22, 2009 12:12 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo 850 2.0 GLT
Nedavno sam mijenjao doticne stvari.
Nisam zamijenio vodenu pumpu, napinjac zatezaca zupcastog i klizac zupcastog. Iz cisto prakticnog razloga - gotovo novi!
E sada, napinjac zatezaca nisam nasao zamjenski, mozda zato sto ga nisam ni trazio! :)
Remeni su zamjenski, ali je zato napinjac mikro remena zujao (pogotovo zimi, u jutro), njega sam zamijenio.

Za sada radi k'o urica! :)

850 GLT 2.0 T(urbo)5

Vrh

PostPostano: uto pro 22, 2009 3:16 pm 
.
.

ja kad sam kupio ono 850 r mijenjao sam sve,sve španere i zatezače,remenje gates i waser pumpu i sve je bilo zamjensko,sve ima za za taj auto....a orginal ili zamjensko.....sve je stvar kutije.....kad sam imao mg kupio sam orginalni filetr benzina u servisu u orgi.pakungu i platio ga 30e i to u austriji,dođem doma izvadim iz kutije,na filteru piše knecht........a takav isti filter,knecht kod kreše ili tokića košta 100kn.......znaći u večini slučajeva razlike nema....

Vrh

PostPostano: pet pro 25, 2009 9:20 am 
.
.

Jucer sam promjenio remen (Hutchinson) i zatezac sa klizacem (Swag),pumpu kao sto sam rekao nisam nasao na lageru pa za ovih jos mjesec dana voznje sta sam doma bit ce dobro.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 11 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: