Sada je: sub lip 21, 2025 6:49 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. 850 2.4, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 30 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto sij 19, 2010 4:18 pm 

pozdrav svim forumašima! potreban mi je savjet,nisam nikada imao volvo a to bih jako želio uvjek mi se svidjao taj auto.imam priliku da kupim v70 2.5tdi,godina proizvodnje 1998,oko 200 tisuća kilometara,tip mi traži mog clija 1.2,2001 godište i 2000eura,molim savjet!!!!!!

Vrh

PostPostano: uto sij 19, 2010 4:49 pm 
.
.

Cijena OK. To je tu negdje.
Di si ga našo? Ja sam ga dugo tražio ali sam uspio naći "samo" limuzinu.
Ako ima stvarno te kilometre i ako je propisno održavan onda si s mašinom miran jakoooo puno kilometara. Karoserija je neuništiva. Ono što trebaš pitati (provjeriti) u kojem su stanju remeni (2 zupčasta i jedan stazni). To je skupa igra, a zamjena je na otprilike tim kilometrima (serice manual kaže max. 120.000 km, ali nije loše promjeniti i prije). Ja sam svoj S70 nedavno kupio također s (navodno) 200.000 km i odma sam išao promjeniti remenje (mijenjani po servisnoj knjižici na 120.000km) a to je dosta skupa zabava. Dobro, meni je i procurila vodena pumpa. U pravilu je to jedina stvar koja ti može upropastiti motor, a hoće se desit. Naravno, možeš biti pehista pa ti pukne radilica ili klip ili ....
Auto umjerene vožnje troši 7-8,5 litara. 8,5 mi je trošio po gradu (stani-kreni) kad su temperature bile ispod -10. Zadnje točenje sa jednim putem u SB i natrag (130km/h) i ostalo grad: 7,0 lit.
Auto je lijep za vozit, udoban, o sigurnosti i prostoru da ne pričam. Tim više što je tvoj karavan.
Jedino što malo smeta je da kad stoji, a u ZG je to pretežno, dosta je bučan i trese. Ipak je to kamionska mašina :lol: . U vožnji se to ne primjeti.
Auto ima dovoljno snage, vuče u svim režimima, obožava autoputeve. Na 150km/h kad stisneš gas stvarno lijepo krene.
Registracija na ZG s 50% popusta je mislim negdje oko 4.200kn

Obzirom da je teško naći dobar dizel, ako radiš 10.000 km godišnje možda da razmisliš o benzincu jer kažu da čak dulje traju, jeftiniji su u nabavci i reparacije dizel mašina su dosta skupe.

Eto, toliko o mojim iskustvima.

Vrh

PostPostano: uto sij 19, 2010 5:38 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Ja ču ti samo reči da bez obzira kaj je clio mlađi kupuj :wink: Ako je auto iole u dobrom stanju za drugo nemaš frke.Zamjena remenja i nije tako jako skup sport ako koristiš zamjenske dijelove koje po meni sad več iz iskustva znam da su sasvim ok.Ustvari se hrpa dijelova da nači zamjenskih po prihvatljivim cijenama.Razlika u vižnji između clia i volva;Neopisivo :D

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: uto sij 19, 2010 6:30 pm 

nije meni žao clija jer imam malo dijete i treba mi veći auto,samo sam htio čuti vaše mišljenje jer nemam iskustva s volvom i dizel motorima,moj auto ima 60 konja i sada hoću pilu a 130 konja je za mene ferari poslje clia,čiji su motori unutra od audia? clio vrijedi 3500eura po meni i to je plafon znači to bi bilo 5000,5500eura!!!!!

Vrh

PostPostano: uto sij 19, 2010 6:35 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
To ti je inače motor od 140 ks od audia.Dobar motor :wink: A ta cijena oko 5 somova je ono sve ovisi u kakvom je stanju auto,tu prvenstveno mislim na šasiju i pripadajuče dijelove

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: uto sij 19, 2010 10:22 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
za 5 hiljada mora bit apoteka, ko novi.

Vrh

PostPostano: uto sij 19, 2010 11:23 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 960 aka Plavi Grom
Dobro ga spregledaj,volvo i clio su velika razlika po veličini,udobnosti i pouzdanosti
al probaj cimnut čoveka ak imaš keš--evo ti clia i šušni sa soma za početak pa
malo kukaj žena dete,kod mene uvijek upali na sentimentalu.
Puno sreče i dao Bog da ga što prije kupiš :dance: :dance:

940 2.0 Turbać
960 3.0 Šalta sam :-))
Martiauto2017 j.d.o.o
Automehanika-Autoplin

Vrh

PostPostano: sub sij 23, 2010 6:28 pm 

ljudi šta da radim?danas sam vozio volvaća oko 200km,auto mi djeluje ok ali svi oko mene govore da bježim od toga da je skup za održavanje,da se kvari,ko zna kakvi je motor itd a ja sam se ful zagrijao,auto je imao lagano izljetanje s ceste pukla je maglenka i malo plastika na pragu ali ništa strašno,limarija je savršena,auto nevuče u stranu,unutra ful klima koža automatik,grijanje siceva sve perverzije,šta da radim,da idem u neki servis da se pogleda kompresija i ostalo?!!!

Vrh

PostPostano: sub sij 23, 2010 7:09 pm 
..
..

Citat:
svi oko mene govore da bježim od toga da je skup za održavanje,da se kvari,ko zna kakvi je motor itd
nemaju pojma :!: :snooty:

ako si provjerio motor, nemaš brige, to su motori za napraviti pola milijuna,
a ako swi u stanju čačkati po njemu kad ustreba, uz pomoć nas na forumu neće biti problema :wink:

Vrh

PostPostano: sub sij 23, 2010 8:44 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Reci ti njima da nema brige, motor je volcvagen pa da im je srce na mjestu.

Vrh

PostPostano: sub sij 23, 2010 8:56 pm 
.
.

Vozi: 850 T5 SW R design
Pred malo sam procitao u stranom magazionu o autima pisali su o Volvu nekom novom modelu i na kraju je autor napisao da Volvo i Saab nisu druga opcija kada kupujes auto,oni se moraju voljeti.Ja sam svoga kupio sa srcem,ne iz potrebe,sta ces ljubav iz mladih dana.

Vrh

PostPostano: ned sij 24, 2010 10:43 am 
Veteran
Veteran

Vozi: 850 T-5
Citat:
ljudi šta da radim?danas sam vozio volvaća oko 200km,auto mi djeluje ok ali svi oko mene govore da bježim od toga da je skup za održavanje,da se kvari,ko zna kakvi je motor itd a ja sam se ful zagrijao,auto je imao lagano izljetanje s ceste pukla je maglenka i malo plastika na pragu ali ništa strašno,limarija je savršena,auto nevuče u stranu,unutra ful klima koža automatik,grijanje siceva sve perverzije,šta da radim,da idem u neki servis da se pogleda kompresija i ostalo?!!!
KUPUJ :!: :!: :!: Ovdje postoji najmanje 1 doktor za Volvo / nenad :wink: , a kod kojeg možeš nabaviti i dijelove. Ja sam svojeg 850 kupio iako ga očito nije htio nitko jer je cijena sa 3 opala na 1,5 tisuća ojra. Auto je stajao 2 godine i još uvijek nisam dotjerao sve sitnice u red jer nemam vremena, ali ako i ne znaš ništa sam popraviti, ovdje ima ekipe koja će uvijek pomoći. Prethodno sam kroz duži vremenski period vozio 3 Volva od kojih 244 najduže - 10 godina.

Vrh

PostPostano: ned sij 24, 2010 2:03 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
ljudi šta da radim?danas sam vozio volvaća oko 200km,auto mi djeluje ok ali svi oko mene govore da bježim od toga da je skup za održavanje,da se kvari,ko zna kakvi je motor itd a ja sam se ful zagrijao
I kako vuce? Da li dimi puno kad ga stisnes? Jesi li pratio ili barem vidio potrosnju na kompjuteru?
Citat:
,auto je imao lagano izljetanje s ceste pukla je maglenka i malo plastika na pragu ali ništa strašno,limarija je savršena,auto nevuče u stranu,unutra ful klima koža automatik,grijanje siceva sve perverzije,šta da radim,da idem u neki servis da se pogleda kompresija i ostalo?!!!
Kako za kilometrazu nema nacina da se utvrdi prava (za razliku od 850 TDI), odi obavezno izmjeriti kompresiju. 200tkm nije za taj motor nista, ali lako bi mogao imati duplo vise, sto je jos uvijek ok, ali nikako za tu cijenu. I naravno sve ovisi dal' je vozen po gradu ili autocesti.

http://www.ipo.hr/balog.ipo.hr/Popravak ... pumpi.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovdje mozes vidjeti koliko meni trosi http://www.vkh.hr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=1379" onclick="window.open(this.href);return false;

Automatik ce 15-20% vise, sto je jos uvijek malo za takav auto.

Odrzavanje u pravilu nije skupo, jer se puno toga da reparirati za male novce.

Jedino cega bih se ja bojao, je kvar automatskog mjenjaca. Ali, to je samo moje misljenje.

I naravno, ceka te veliki servis, svi remeni i zatezaci koji i nije skup kad se savjetujes ovdje, ali ja tesko da bih ikome vjerovao da je napravljen "nedavno", pa bih ti preporucio da si i to uracunas u troskove.

Uglavnom guglaj i pretrazi malo forum o temama za 850/S/V/S80 TDI koji imaju taj motor - volvo oznaka D5252T, a VW/Audi oznaka AEL.

Sretno!

Vrh

PostPostano: ned sij 24, 2010 3:15 pm 

slika

slika

slika

slika

slika

slika
???

Vrh

PostPostano: ned sij 24, 2010 3:27 pm 
..
..

Još ga nisi ni uzeo a već ti zavidim...

2 HAL: Što ako ima MSA 15.7 kao stariji modeli, možda se može i tu viditi kilometraža?
Traba viditi po broju šasije

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 30 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: