Citat:
Eto, danas smo stari i ja isli vidit malo Mondeo. Iskreno, pomalo sam razocaran. Iz daleka sve to izgleda lijepo, no detalji razocaravaju:
- volan je prekrcat gumbima koji ne odaju dojam solidnosti
- konzola ergonomija nula bodova
- plastika unutrasnjosti je odlicna, no gumbi na konzoli ostavljaju jako jeftin dojam
- ona fensi smensi instrument ploca je komplicirana za koristenje iako djeluje jako efektno
- sony radio je ocajan izgledom
- hauba nema hidraulicke podizace nego se koristi onaj "drzac"... To nisam vidio godinama
- maska sprijeda izgleda vrlo jeftino i kicasto
- preglednost ne postoji kao pojam
- gdje god se pogleda "pod lim" auto ostavlja dojam dosta slamperski odradjenog posla (zadnje sam to vidio kod Fiat Stila)
Da nije sve tako lose, moram priznat da kao komplet auto izgleda sasvim OK (Titanium sport naravno hehe). Unutrasnjost je solidno izradjena, sjedala odlicna, polozaj za volanom odlican, dosta mjesta, ogroman gepek.
Kompletan dojam je takav da auto jako puno nudi za novac, no konstantno u sitnicama podsjeca da postoje jos uvjek razlozi zasto Mondeo nije premium auto. Slican dojam mi je ostavila nova Mazda 6. Zato i dalje stojim kod tvrdnje da postoje razlozi zasto Volvo kosta koliko kosta.
Iducih dana idem na probnu voznju, trenutno nisu imali ni jednog na raspolaganju. Boris (poznanik koji radi u salonu) mi tvrdi da ce me odusevit, pa su ocekivanja velika... Na kraju krajeva, to je i najbitnije.
jel vrijedi ovo što si nabrojao tolike razlike u cijeni naspram v70?
Otprilike slične primjedbe sam ja imao na taj v70, nit mi leži instrument tabla, nit mi je pregledan, uz meni razočaravajuću plastiku.
Hauba..kaj ima onu štangu samo kojom se podhalta hauba? To je samo malo jeftinije rješenje nego amortizer, najbolje je bez i jednog i drugog al je malo skupa izvedba.
Sve u svemu, sve je to sad sranje, više manje