Sada je: pet srp 18, 2025 7:43 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 26 postova ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned svi 19, 2013 6:39 pm 

Vozi: Ford Focus Mk1
@ Jani

Ja kao trgovac, ali kao onaj koji sluša i čuje vlasnike, ne majstore, oni me puno ne diraju, već oni koji su u stvarnim problemima i kao takav mislim da imam i moralnu obavezu reći kako stvari stoje.
Dakle, i stručno i praktično i moralno sam tu da vam kažem iz neke prve ruke kako to sve hoda i mislim da imate pravo znati.
Da sam kuhar, govorio bih o kuhanju, ovako, ipak sam samo jedan trgovac kojemu je (prodao ili ne) stalo da vam podijeli ono što znam i što sam doživio u praksi.

S druge strane, svatko od vas ovdje se bavi nečim drugim i tu vi mene možete puno toga naučiti, jer ja nemam blage veze, tako da morate svi lagano prihvaćati činjenice kako stvari stoje
i da danas auti više nisu kao nekada kad se moglo kemijati i sa ćenskom čarapom umjesto zupčastog remena ;) (šala mala)

I da, tu smo da si pomognemo i ne vidim razlog da vam ne budem na usluzi kad sam u žiži problema, a na vama je hoćete li to prihvatiti na lakši ili teži način (generalno govorim za sve i općenito)

Uvijek se držim onoga da je znanje potrebno podijeliti i sa ostalima, jer tako ćemo svi zajedno lakše.... bar tako vjerujem u to...

Vrh

PostPostano: ned svi 19, 2013 7:01 pm 

Vozi: volvo v40
Hvala JANI,
već sam im poslao upit i sutra ih zovem da vidim proceduru reparacije i cijenu jer koliko sam čitao oni imaju zamjenske jednomasene pa čemo da vidimo kombinacije, čisto informativno.Ja bi svakako najrađe stavio po PS-u, jer inače držim do auta i volim da mi je auto u FORMI.
Auto ima 189000 sada i znači da je moguće to TO.

Vrh

PostPostano: ned svi 19, 2013 10:08 pm 

@pudid
Nema problema, kad ti odgovore stavi sve informacije ovdje jer će sigurno još nekoga zanimati (jednog dana i mene - imam isti auto ali 220.000km) ali ja čuvam kvačilo...

@lageros
Ma sve je OK, šta misliš da mi to ne znamo kako funkcionira auto industrija. Tek onako, ja sam inženjer, a i prije sam bio voditelj servisa i poslije prodajno-servisnog centra (diler Forda) tako da razumijem i tvoj posao...

Moralno, svi ljudi koji imaju plaću ispod 7 milja bi trebali voziti bicikle po njemačkim kriterijima.

Vrh

PostPostano: ned svi 19, 2013 10:19 pm 

Zato ja vozim Forda "tabanusa" ;) i ima već 290tkm

Vrh

PostPostano: sub lip 01, 2013 1:55 pm 

Vozi: V40 1.9d
Ok. Moj volvo V40 1.9d 115ks je napunuo 310.000 km i lamela mi je lagano pocela klizati,znaci treba ju mjenjati. Online nabava: Korpa+lamela 160Eura (http://www.autoparti.it/volvo/v40-stati ... t-frizione" onclick="window.open(this.href);return false;)
Potisni nema potrebe mjenjati kao ni zamasnjak (cijena zamasnjaka na istoj stranici je 400 Eura) jedino bi mozda trebalo zamjeniti pilot koji dodje nekih dvadesetak Eura, ruke su cca 100 Eura i to je to. Dvomaseni zamasnjak prolazi garantirano 500.000km (Rijeci Šefa Volvo servisa u Bassanu del Grappa) Posto mi vec godinama tamo odrzavamo kamione, ne vidim razloga zasto mu ne vjerovati.
Ja sam se odlucio na ovu varijantu, ako budem imao problema sa starim zamasnjakom javit cu.

Vrh

PostPostano: sub lip 01, 2013 2:51 pm 

@ CRIKVA

Ja moram ponoviti što sam rekao više gore iz razloga jer svaki od vas kao kupac ima pravo na jamstvo proizvoda, kao i reklamaciju istoga,
ali ukoliko nisu ispunjeni uvijeti po kojima proizvođači dijelova "dirigiraju" nitko od vas neće imati pravo na reklamaciju.
Za kamione da, po pola miliona kilometara je sitna stvar da nešto izdrži, ali na osobnim vozilima je drugačije i ovdje vam govorim o osobnim iskustvima kroz prodaju, kao i ono što govore sve te tvrtke.

Dakle (općenito svima), kako sam i rekao, nebitno je hoću li prodati ili ne neki proizvod, želim svima vama ovdje prenjeti kako stvari stoje i samo neka volja nekog od trgovaca koji ima neku varijantu kako što smuljati (a to se u zadnje vrijeme može i bude moglo sve manje), nećete imati pravo na reklamaciju, jer evo sad prije neki dan mi kolega priča kako je imao problema sa ATE Power diskovima i dao je na reklamaciju, a prvo što je tamo bilo pitano je koje i čije su disk pločice ugrađene u kombinaciju, jer vjerujte mi, svi će se ograđivati da vam što manje izađu u pogledu reklamacije.

S druge pak strane, evo sad imam odličnu priliku za suradnju sa firmom iz Njemačke što prodaje originalne rezervne dijelove za Forda i Opela po izvrsnim cijenama i vrlo ugodno sam se iznenadio baš sa cijenama kvačila (ima razlika i po više od 1.000,00 Kn razlike između LUK-a ili SACHS-a), no ta kvačila su tvornički reparirana i konkretno Ford daje jednako jamstvo na taj proizvod, kao i na novi koji je znatno skuplji.
I sad ja to ponudim i naravno opet počinju priče ove i one, da to je ovakvo i onakvo, pa sad ja sve vas pitam, što bi vi i kako bi vi uopće radili ovaj posao kad vas jedni s jedne strane, a drugi s druge strane.

Pravila su vrlo jednostavna, a to je da ako želite sva moguća jamstva na proizvode koje kupite, morate napraviti kako tvornica preporuča ili gubite sva prava, odnosno plaćate skuplje.
Ukoliko si to možete priuštiti, sve ok, ali ako nakon bilo kakvog razgovora kao što je ovaj zanemarite to sve, nemojte očekivati naklonost bilo kojeg trgovca da će vam izaći ususret na svoj vlastiti trošak, jer danas si to malo tko može priuštiti, a i zakoni u EU su vrlo jasni. I da ne zaboravim kako "sam svoj majstor" ili "šupa servis" isto tako ne ulaze u jamstveni "program" gdje možete ostvariti reklamaciju na kupljeno.

I opet vam govorim da dosta vas ovdje nisu serviseri, pa čak vam ovo nije niti struka, te sve što govorite ostavlja traga i kako rekoh, prije će vama netko povjerovati koji nemate svakodnevnog doticaja sa ovakvom problematikom, nego li nekome kao meni tko se sa ovime bakće svaki dan i ima informacije iz prve ruke i znam da vam ništa ne znači kada proizvođač dijelova piše u svom opisu za hidraulični potisni ležaj da ga je potrebno zamijeniti prilikom svake izmjene kvačila, to isto tako nije važno i vrijedno spomena.

Na kraju svega, gdje uopće dobijete ovakve informacije i koliko imate povjerenja i iste, jer eto i meni se čovjek od povjerenja (majstor) poigrao s mojim povjerenjem i umjesto mojih novih danih mu ležaja kotača, on meni ugradi neke polovne koji su mi prozujali nakon 8tkm.

Odgovornost je isključivo na vama samima i ako ste s tim ok, i ja sam ;)

Vrh

PostPostano: uto srp 02, 2013 4:45 pm 

evo i mene da se javim sa novostima.Promjenjen je cijeli set kvačila (luk komplet) od zamašnjaka,lemele ,korpe i potisnog te ulje u getribi i do sada je napravljeno 800 km a promjene su velike.ništa ne zvonca ,lupka a pedala kvačila meka kao maslac.
u svakom slučaju :P
stari dijelovi su također bili LUK tako da je i sad sve stavljeno oriđiđi.
U svakom slučaju hvala svima na informacijama.

Vrh

PostPostano: sri kol 07, 2013 10:31 am 
..
..

Vozi: v40t4+lpg, 2001
Citat:
evo i mene da se javim sa novostima.Promjenjen je cijeli set kvačila (luk komplet) od zamašnjaka,lemele ,korpe i potisnog te ulje u getribi i do sada je napravljeno 800 km a promjene su velike.ništa ne zvonca ,lupka a pedala kvačila meka kao maslac.
u svakom slučaju :P
stari dijelovi su također bili LUK tako da je i sad sve stavljeno oriđiđi.
U svakom slučaju hvala svima na informacijama.

cijena?

Vrh

PostPostano: sri kol 07, 2013 8:45 pm 

evo napravljeno 2500 km a kvačilo i dalje ko putar.
evo i malo slikica
slika

slika

slika

slika

slika

a cijena je prava sitnica kakvih sam sve ponuda imao.... 550€

Vrh

PostPostano: pon ožu 24, 2014 3:17 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V4O 1.9 D 103 KS
Di je ovo kupljeno??

Vrh

PostPostano: pon ožu 24, 2014 8:43 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 D5
Dobra cijena nema sta

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 26 postova ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: