Citat:
Evo ovako: imam gotovo isti automobil, samo što je 125 kw, ali mislim da razlike nema u dijelovima. Evo ti primjer jednog mog servisa:
Filter ulja: 48 kuna
Filter goriva: 160 kuna
Ulje motora Total quartz 9000, 5W40: 5,5 lit - 396 kuna, mijenja se jednom godišnje ili svakih 20 tkm
Podloška kartera: 9,60 kuna
Rad mehničara: 100 kuna.
Ukupna cijena sa PDV-om na sve gore navedeno: 793 kune.
Između ostalog još mogu navesti cijenu nekih dijelova koje sam mjenjao:
filter klime - 113 kuna,
manžete na prednjem dijelu: 200 kuna po komadu,
Ulje mjenjača: 160 kuna.
Dijelovi koje ću uskoro zamijeniti:
Selen blokovi na prednjim vilicama: prednji 164 kune komad, zadnji 107 kuna komad (to su zamjenski), dok originalni izađu oko 500 kuna po komadu.
Prednja desna poluosovina:
1. originalna od 3,550,00 kuna do 4.150,00 kuna, ovisno gdje kupuješ i u kojem aranžmanu.
2. zamjenska (potpuno nova, a ne reparirana), isto sa dvije godine garancije kao i original, i košta 1.990,00 kuna (i lijeva i desna koštaju jednako).
Eto, toliko od mene, ako ti što može pomoći. Uglavnom, koliko ja vidim, cijene potrošnih dijelova nisu ništa skuplje od bilo kojeg drugog automobila u klasi.
Ja sam sebi narucil desnu poluosovinu za moj V70 170 KS preko Ebaya i ustedil dosta love (kostala je ca 150,00 EUR) samo treba paziti da narucis pravu jer je Volvo izgleda ima mali milion vrsta i podvrstapoluosovina za svoje modele.
Npr:
http://www.ebay.de/itm/ANTRIEBSWELLE-FU ... 3a97088a2c
Eto je vozi vec 4-5 godina bez problema